Ticketverkoop Spice Girls-reünie eindigt met records en veel drama

Ticketverkoop Spice Girls-reünie eindigt met records en veel drama

Hoe veel kost een ticket voor de reünietoer van de Spice Girls? Als je er nu pas bijbent, zo’n achthonderd euro, tenminste, als we doorverkoopwebsites mogen geloven. De meest geanticipeerde retour in popland sinds Michael Jackson zorgde alvast voor heel wat drama, met dank aan Ticketmaster.

Tomorrowland was er niets bij als we de reacties op de ticketverkoop voor de reünietoer van de Spice Girls mogen verwachten. Logisch, de vier (sans Posh Spice, mevrouw Beckham blijft thuis) Spices kondigden een gierige zes concerten aan, enkel in het Verenigd Koninkrijk dan nog, dus een stormloop mocht niet uitblijven.

Spcie Girls reünie uitverkocht

Aan zo’n 75 euro voor een ticket, behoorlijk beschaafd voor dé popsensatie van een generatie millenials die nu niet meer aan mama en papa moeten vragen of ze een ticket mogen, viel de prijs ook te goed mee. Vandaar misschien dat de interesse zo groot was. Om half elf lokale tijd gingen de sluizen bij Ticketmaster open, op dat moment zaten ettelijke duizenden mensen te wachten.

Adele had de beste reactie op de Spice Girls-reünietour!

De chaos was dan ook groot toen de digitale poorten al om 10u28 opengingen. Fans werden uit de digitale rij gegooid en na enkele minuten was de strijd al voorbij: de duizenden tickets waren uiterverkocht in luttele minuten. Ticketmaster nam wel de schuld op zich voor de vele fans die technische problemen ondervonden, maar het blijft een tragedie: binnengeraken om dan twaalf keer op ‘twee tickets’ te moeten klikken en zien dat het al uitverkocht is.

Vier extra concerten … aan woekerprijzen

Om de massa te troosten en omdat het kon, gooiden de Spice Girls nog vier extra concerten online, een uurtje nadat de ticketverkoop gestart was. Wie dus nog niet wanhopig op zoek was gegaan via tweedehandswebsites, maar nog probeerde binnengeraken via Ticketmaster, had misschien nog geluk. De vier extra concerten gaan door in de Wembley Arena in Londen en in Manchester.

Wie nu nog tickets wil te pakken krijgen en ook nog geld genoeg heeft voor een retourtje Londen of Manchester, kan terecht op tweedehandswebsites. Daar verschenen luttele minuten na de verkoop al tickets voor zachte prijzen van 160 pond (zo’n 190 euro) tot een wraakroepende duizend pond. Maar net zoals bij Tomorrowland zijn we blijkbaar bereid om veel geld neer te tellen voor een once in a lifetime experience.

Wie zijn de Spice Girls?

De Spice Girls traden samen op van 1996 tot 2001 en verkochten 45 miljoen albums en 30 miljoen singles. Ze zijn helemaal solo (of in samenwerking met Simon Fuller) verantwoordelijk voor de term ‘Girl Power’ en hun lichte pop en concept (een typetje voor iedereen) ging als zoete broodjes over de bank. Ze braken door met ‘Wannabe‘ en sindsdien was de Spice train on fire. De Spice Girls traden op van Londen tot Singapore en de Verenigde Staten.

De Spice Girls mogen dan niet de bestverkopende Britse band zijn, ze lieten wel een onmisbare culturele imprint na. Iedereen in de jaren negentig had ‘haar Spice Girl’: Sporty, Scary, Posh Spice, Ginger of Baby: er was een spice voor iedereen.

Na vijf jaar was het verhaal van de vijf dames, echte namen Geri Halliwel, Emma Bunton, Melanie Brown, Melanie Chisholm en Victoria Beckham uitverteld en bloedden de carrières dood. De Spice Girls traden nog wel eens samen op, maar ze bewaarden die reünie voor een speciale gelegenheid: de closing ceremony van de Olympische Spelen in Londen in 2012. Daar sloten ze de Spelen af met de meest Britse show mogelijk, zelfs de Queen keek goedkeurend toe. Al weten we niet of zij Spice Up Your Life meegeroepen heeft.

Geen tickets? Dan is hier toch gewoon je ideale kerstcadeau!

Gesponsorde artikelen