Tien Franse skioorden die het beste passen bij tien soorten skiërs

Tien Franse skioorden die het beste passen bij tien soorten skiërs

Skiërs en snowboarders: het aftellen is begonnen. Hier zijn tien Franse skioorden die het best passen bij tien soorten skiërs: van beginners tot feestvarkens, van kinderen tot romantici.

1. Het beste skioord voor beginners: Courchevel

En dan vooral Moriond, dat mooi uit de drukte blijft van het verkeer tussen de andere resorts in Trois Vallées. Ook het gebied rond Altiport, met makkelijke liften en zachtjes glooiende pistes is ideaal voor wie begint met skiën.

2. Het beste skioord voor wie kan skiën, maar niet echt denderend goed: Serre Chevalier

Serre Chevalier is de collectieve naam voor een dozijn skidorpen in de Zuidelijke Alpen, die samen voor 250 kilometer aan pistes en 62 liften hebben. De meeste daarvan zijn ideaal voor wie al wel kan skiën, maar niet meer dan dat, of voor mensen die het graag rustig aan doen op de latten. Het dorpje Monêtier Les Bains is onze topkeuze hier.

3. Het beste skioord voor gevorderden: Val d’Isère

“Val” deelt met buur Tignes de Espace Killy, een immens skigebied dat alles heeft qua variëteit zowel on als off piste. En er is sneeuwzekerheid dankzij bijna 1.000 sneeuwkanonnen. 300 kilometer piste, 78 liften en één op vijf van de pistes zijn zwarte.

4. Het best skioord om zeker sneeuw te hebben: Tignes

Tignes is het op één na hoogste skidorp in Europa. Het bestaat uit vijf delen en je kiest best voor Tignes-le-Lac, Le Lavachet of Val Claret. Tignes probeert maar liefst acht maanden per jaar minimaal duizend hoogtemeters aan pistes aan te kunnen bieden.

5. Het beste skioord voor romantici: St Martin-de-Belleville

Ligt in de Trois Vallées. Het is uitzonderlijk omdat het in tegenstelling tot ander pittoreske skidorpjes wél toegang heeft tot een groot skigebied.

6. Het beste skioord om te feesten: Méribel

La Folie Douce begint te swingen rond 15 uur aan het middenstation van de Soulire-gondola – denk dj’s en dansen op tafels. Omstreeks 17 uur migreert het feestje naar de Rond Point (met een happy hour, live bands en sfeer in emmers te over). Als ze daar tegen 18 uur niet aan het crowdsurfen zijn, is het geen goeie dag.

7. Het beste skioord voor families met kinderen: Les Gets

Met heel veel kinderliften en een voetgangersvriendelijk centrum. Het ligt jammer genoeg wel niet echt hoog en sneeuwzekerheid is een issue.

8. Het beste skioord voor snowboarders: Avoriaz

Snowboarden in Europa begon hier en Avoriaz had bijvoorbeeld de eerste halfpipe in Europa in 1993. Het is nog steeds een mekka voor zowel beginnende als gevorderde snowboarders. Met onder meer The Stash, het eerste nieuwe Burton-funpark in Europa.

9. Het beste skioord voor een krap budget: Aussois

In de Maurienne-vallei aan de voet van de 4.000 meter hoge Dent Parrachée. 55 kilometer piste en 10 liften, het is niet super, maar je kan hier wel een heel leuke skivakantie hebben voor een veel zachter prijsje dan in de bekendere gebieden.

10. Het beste skioord voor een shortski of weekend: La Clusaz

Dichtbij de luchthaven van Genève, van waar ook shuttlebussen vertrekken. Ook vlakbij Le Grand Bornand, met een uitstekende freeride zone die lawinesafe is.

Gesponsorde artikelen