Tienduizenden toeristen blijven gestrand op Bali

Tienduizenden toeristen blijven gestrand op Bali

Zeker 60.000 toeristen blijven momenteel gestrand op Bali door de grillen van de Agung. Vanwege de vulkaanuitbarsting zijn honderden vluchten geannuleerd. In het luchthavengebouw zijn veldbedden neergezet, zodat mensen er kunnen slapen.

Het internationale vliegveld van Bali blijft langer dicht. Het Indonesische ministerie van Vervoer heeft de sluiting verlengd met 24 uur. De luchthaven is daardoor in ieder geval tot woensdag gesloten.

Ruim vierhonderd vluchten zijn geannuleerd en bijna 60.000 reizigers zijn gestrand op het eiland. Bali is de best bezochte vakantiebestemming in Indonesië met ongeveer vijf miljoen bezoekers per jaar.

Het vliegveld bij Denpasar werd gisteren door de autoriteiten gesloten vanwege de uitbarsting van de vulkaan Agung. Een rapport van de lokale luchtverkeersleiding heeft aangetoond dat “de routes van de vliegtuigen verstopt zitten met vulkaanas”, zo liet het ministerie weten. Vulkaanas is gevaarlijk, omdat het turbines van straalmotoren kan beschadigen, brandstof- en koelsystemen kan verstoppen en piloten het zicht kan belemmeren.

“Geen zorgen maken”

Het vliegveld van het nabijgelegen eiland Lombok was gisteren ook gesloten, maar is inmiddels weer open.

De vulkaan Agung op Bali is al maanden actief, en begon vorige week met uitbarsten. De lokale autoriteiten verwachten dat er op korte termijn weer een uitbarsting komt. Het gaat voorlopig om kleine erupties.

De vulkaan ligt in het noordoosten van Bali, op ongeveer 70 kilometer van de toeristische badplaatsen Kuta en Seminyak. De lokale autoriteiten zeggen dat toeristen in die gebieden zich geen zorgen hoeven te maken. Alleen in een straal van 7,5 kilometer rond de vulkaan zijn mensen geëvacueerd.

Gesponsorde artikelen