Left Right
scrollTop top

Tiener opent nooddeur Boeing 737 en springt uit vliegtuig. En da’s niet eerste keer


Tiener opent nooddeur Boeing 737 en springt uit vliegtuig. En da’s niet eerste keer

In San Francisco is een 17-jarige jongen tijdens het taxiën uit een vliegtuig gesprongen. Hij had de nooddeur open gekregen. En zoiets gebeurt blijkbaar wel vaker.

De tiener, die “een verwarde indruk maakte”, gleed via een vleugel het toestel uit, waarna hij op het asfalt belandde.

Werknemers een bouwfirma die aan de slag waren op San Francisco International Airport zagen het gebeuren en hielden de jongen vast tot de politie kwam. Die hebben hem aangehouden.

Het vliegtuig kwam uit Panama en was van de maatschappij Copa Airlines. Een stewardess deed snel na de onverwachte ontsnapping de nooddeur dicht, waarna het toestel verder taxiede richting de gate. De andere passagiers konden daar het toestel verlaten.

Niet eerste keer

Het is niet de eerste keer de jongste jaren dat zoiets gebeurt. In mei nog probeerde een dolgedraaide passagier in North Carolina eerst een stewardess te bijten en opende daarna de deur van het vliegtuig en sprong er uit. Dat toestel stond klaar op de startbaan om op te stijgen.

In november 2016 opende een vrouw de nooddeur van een toestel dat net was geland in Houston, Texas. Ook zij sprong uit het rijdend vliegtuig. Ze werd door de politie onderschept terwijl ze probeerde te vluchten naar de terminal.

En in 2014 opende een passagier op een toestel van China Eastern Airlines op Sanya Phoenix International Airport de nooddeur van een vliegtuig dat aan het taxiën was en gebruikte zelfs de opblaasbare emergency slide omdat “snel uit het vliegtuig wilde”.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810