Tienerzoon Nick Cave nam LSD voor hij doodviel

Tienerzoon Nick Cave nam LSD voor hij doodviel

De tienerzoon van Nick Cave had LSD gebruikt voordat hij afgelopen zomer van een klif in het Britse Brighton viel en overleed. De onderzoekscommissie besluit dat de dood van de 15-jarige Arthur niet verdacht is, maar wordt gezien als een noodlottig ongeval. 

De 58-jarige Australiër, bekend van Nick Cave and the Bad Seeds, en zijn Britse vrouw Susie Bick waren bij de bekendmaking van de resultaten van het onderzoek door de senior lijkschouwer van Brighton, Veronica Hamilton-Deeley, in het Woodvale Crematorium.

Ze hoorden er hoe Arthur Cave samen met een vriend drie tabletten LSD had ingenomen. Daardoor zou hij in paniek en volledig gedesoriënteerd zijn geraakt, waardoor hij vanaf een achttien meter hoge klif naar beneden viel. Tijdens de autopsie werden ook sporen van cannabis gevonden, maar die gaven volgens experts geen directe aanleiding tot zijn dood.

Geen sokken of schoenen

Mensen probeerden hem te reanimeren nadat ze hem gewond op de grond hadden gevonden aan de onderdoorgang van van Ovingdean Gap, zonder sokken en schoenen aan. Tevergeefs.

De jongen had een schedelbreuk, twee gebroken benen en een hersenbloeding.

I expect the decision and planning to take LSD, or a hallucinogenic drug likely to be LSD, was made on the spur of the moment. It’s clear he could not know what was real and what was not real. It’s completely impossible to know what was in Arthur’s mind and what he was seeing”, luidt de conclusie van het onderzoek.

Gesponsorde artikelen