‘Tiger King’: advocaten van Joe Exotic gaan officieel gratie vragen aan Trump

tiger-king-gratie-donald-trump-joe-exotic
Netflix

Joe Exotic, de grote ster van de Netflixreeks Tiger King, heeft 22 jaar cel aan zijn broek. De rechter bevond hem schuldig aan het plannen van een moord op zijn eeuwige vijand Carole Baskin en aan het doden van een aantal leeuwenwelpjes. Joe Exotic heeft echter heel wat advocaten ingehuurd en die zijn nu bezig om officieel aan de Amerikaanse president Donald Trump een presidentiële pardon te vragen.

Netflix

Volgens betrouwbare bronnen is het juridische team achter Joe Exotic momenteel bezig met het opstellen van een document dat naar Trump gestuurd moet worden. Ze willen de president ervan overtuigen dat Joe Exotic wel degelijk onschuldig achter de tralies zit. Dat meldt onder meer de Amerikaanse nieuwswebsite TMZ.

In de hoop om de aandacht van Trump te trekken, heeft Team Tiger een bus laten bestickerd met als opschrift de noodkreet: “President Trump, geef Joe Exotic een presidentiële pardon!”.

(Carole Baskin praat voor het eerst sinds Tiger King en wordt al meteen beetgenomen.)

“I’ll take a look”

Tijdens een persconferentie enkele weken geleden kreeg Trump een vraag van een journalist over een eventuele vrijlating van Joe Exotic. De vraag kwam er naar aanleiding van een tweet van Don Trump Jr., de oudste zoon van de president. Die vroeg zich openlijk afvroeg of 22 jaar celstraf niet een wat te lang was voor een vergrijp als dat van Joe Exotic. Vader Trump ging geamuseerd in op de kwestie en gaf toe de reeks zelf niet gezien te hebben. “I’ll take a look“, was het enige dat Trump nog zei.

(Jurylid onthult details over het tweede moordcomplot van Joe Exotic op Carole Baskin.)

Eerdere gratieverleningen

Eerder dit jaar verleende Trump al gratie of strafvermindering aan 11 Amerikanen, onder wie een aantal mensen met een bijzonder hoge status. Onder meer Rod Blagojevich werd vrijgelaten, de voormalige gouverneur van Illinois die probeerden om de beschikbare Senaatszetel van Barack Obama te verkopen.

(Joe Exotic schrijft boek vanuit de gevangenis.)

Ook Michael Milken, een bekende beurshandelaar uit de jaren ’80 die veroordeeld was wegens fraude, kwam weer op vrije voeten te staan. Milken had twee jaar in de cel gezeten en richtte daarna een Amerikaans equivalent van een vzw op dat onder meer onderzoek naar kanker financiert

Daarnaast kwam de voormalige New Yorkse politiecommissaris Bernard Kerik vrij. Hij speelde een heroïsche rol bij de hulpverlening voor de slachtoffers van de aanslagen op 11 september 2001, maar werd later veroordeeld wegens fraude.

Je kan voor of tegen het principe van gratie verlenen zijn, maar het is een understatement dat Joe Exotic niet echt in het lijstje van bovenstaande witteboordencriminelen thuishoort.

Dit zijn de 50 beste series op Netflix.

Gesponsorde artikelen