‘Tiger King’-ster Joe Exotic positief getest op Covid-19

'Tiger King'-ster Joe Exotic positief getest op Covid-19
Isopix

De docuserie Tiger King: Murder, Mayhem and Madness is een gigantisch succes. Sinds het begin van de wereldwijde quarantaine wordt er niet meer over de documentaireserie gezwegen. Ondertussen zit de ster van de serie, Joe Exotic, zijn gevangenisstraf van 22 jaar uit in Texas. Daar is hij nu positief getest op corona, nadat hij al eerder in quarantaine werd geplaatst.

Tiger King is in korte tijd een fenomeen geworden. Het internet staat vol knotsgekke memes, en Joe Exotic is voor velen een spirit animal geworden. De Amerikaan zat eerder vast in een gevangenis in Oklahoma, maar werd overgeplaatst omdat er een aantal celgenoten besmet waren met Covid-19. Nadat hij aankwam in de nieuwe gevangenis, werd hij uit voorzorg in quarantaine geplaatst. Nu blijkt hij ook positief getest te hebben.

Van cel naar ziekenafdeling

Joe Exotic, of Joseph Maldonado-Passage, zit zijn 22-jarige celstraf uit nadat hij schuldig bevonden werd van poging tot moord op dierenactiviste Carole Baskin en het illegaal gevangenhouden van tijgers en andere grote katachtigen. Na zijn overplaatsing naar Texas werd hij meteen 14 dagen in quarantaine geplaatst, dat liet zijn man Dillon Passage weten aan Variety Live.

“Joe is enkel in quarantaine geplaatst omdat hij in contact is gekomen met andere coronagevallen. Dit is enkel uit voorzorg. Ik heb hem sinds de overplaatsing niet meer gesproken, dus meer weet ik ook niet.” Een aantal dagen later lijkt er dus toch slecht nieuws te zijn. De Amerikaan werd volgens de Britse krant The Mirror met Covid-19 overgebracht naar de ziekenafdeling. Op sociale media regent het reacties en daar wordt Joe’s aartsrivale Carole Baskin als de bron van alle kwaad gezien.

Grote plannen

Ondanks zijn verblijf in de gevangenis, was Joe Exotic nog grootse dingen van plan. Volgens zijn echtgenoot is Exotic enorm opgetogen door het grote succes van de documentaireserie. Ook Passage zelf is vol lof over Netflix. “Het verhaal is enorm goed in elkaar gestoken. Netflix is heel dicht bij de waarheid gebleven en ik heb zelfs dingen geleerd die ik nog niet wist”, vertelde hij bij Variety Live. “Ook Joe houdt van zijn bekendheid natuurlijk. Alle aandacht die hij krijgt wordt geapprecieerd. Of het nu positieve of negatieve is.”

Joe Exotic zelf is bezig met een biopic. Hij zou graag een serie maken over zijn leven en ziet Brad Pitt als de perfecte kandidaat om de rol van Joe op zich te nemen. Comedienne Kate McKinnon liet al weten dat ze geïnteresseerd was in het maken van een serie over het eeuwige gevecht tussen Joe en (that bitch) Carole Baskin.

Gesponsorde artikelen