‘Tiger King’ Joe Exotic vraagt officieel gratie aan president Donald Trump

Joe Exotic Donald Trump Gratie Tiger King
Isopix

Tijdens de bijna wereldwijde lockdown door de uitbraak van het nieuwe coronavirus leerden we Joe Exotic kennen. Hij is het middelpunt van de Netflixreeks Tiger King: Murder, Mayham and Madness en zit ondertussen een celstraf van 22 jaar uit. Eerder was al gegrapt met Amerikaans president Donald Trump dat Joe Exotic gratie kon krijgen, en die heeft ie nu ook ├ęcht gevraagd.

Dat 2020 tot nu toe al een serieus speciaal jaar geweest is, dat hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen. In het voorjaar ging bijna de hele wereld in lockdown, nadat het nieuwe coronavirus wereldwijd uitbrak. Netflix was plots iedereens beste vriend, en we waren allemaal in de ban van Tiger King.

22 jaar in de cel

De reeks wordt momenteel op verschillende manieren uitgebreid, maar daar kan het belangrijkste personage uit Tiger King maar weinig aan doen. Joe Exotic zit namelijk een celstraf van 22 jaar uit, voor de huurmoord op z’n rivaal Carole Baskin die hij op poten zette, en voor misdaden tegen z’n dieren.

Tijdens een interview eerder dit jaar vroeg een journalist aan Amerikaans president Donald Trump of hij de serie kende. Trump antwoordde dat hij er weinig over wist, maar dat z’n zoon er helemaal van in de ban was. De journalist ging nog een stapje verder en vroeg Trump of Joe Exotic gratie zou kunnen krijgen. “Daar zal ik over nadenken”, reageerde hij toen.

Post voor Donald Trump

Joe Exotic (die eigenlijk Joseph Maldonado-Passage heet) heeft nu het heft in eigen handen genomen en schreef een brief naar president Trump. “Ik heb altijd veel vertrouwen gehad in ons systeem”, schreef ie. “Tot ik er zelf in vast kwam te zitten. Toen ik verschillende belangrijke mensen zag liegen onder ede, was ik beschaamd op dit land.”

Exotic beweert dat hij onterecht in de gevangenis zit, omdat hij geen eerlijk proces heeft gekregen. Dat heeft hij altijd al uitgeroepen, maar nu gaat ie nog een stapje verder. In z’n brief aan president Trump smeekt hij om de gevangenis te mogen verlaten, om voor z’n zieke 86-jarige vader te zorgen en samen te wonen met z’n echtgenoot Dillon Passage.

Hij benadrukt in z’n brief ook nog eens de belangrijkste reden waarom hij wil vrijkomen: “om opnieuw zieke kinderen en daklozen te kunnen helpen”. Of de president Joe Exotic/Tiger King ook effectief gratie zal verlenen, valt nog af te wachten.

Tiger King is volledig terug te vinden op Netflix. Klaar met bingen? Dit zijn de 50 beste series op Netflix!

Gesponsorde artikelen