Tiger Woods wint vijfde keer Masters, 14 jaar na zijn vierde overwinning

Tiger Woods wint vijfde keer Masters, 14 jaar na zijn vierde overwinning

Tiger Woods is meer dan ooit terug van weggeweest. Afgelopen zondag won de bekendste golfer ter wereld de Masters in Australië voor de vijfde keer. Zijn vorige overwinning in dat prestigieuze toernooi dateert al van veertien jaar geleden. Eén ding is zeker: privé- en gezondheidsproblemen kregen deze grote man niet klein, al had bijna niemand dit nog verwacht van Woods.

In 2017 onderging Tiger Woods voor de vierde keer een operatie aan zijn rug. In zijn eigen woorden betekende dit het einde van zijn succesvolle carrière in golf. Net voor zijn operatie kon Woods nog amper op een normale wijze aan tafel zitten of zich vermaken met zijn kinderen. Zijn rugproblemen namen het helemaal van hem over. Voor de vijfde keer een toptoernooi als de Masters winnen, had hij nooit durven dromen.

Carrière

Woods won in 1997 zijn eerste Masters toen hij amper 21 jaar oud was. Daarmee was hij de jongste winnaar ooit. Twee maanden later maakte hij zijn status als wonderkind nog meer waar en was hij opgeklommen tot de nummer 1 van de wereld in het golfen.

In 2000 bereikte hij zijn top en won hij drie majors, vergelijkbaar met Grand Slams in het tennis. Op het einde van 2008 had hij een indrukwekkende verzameling van veertien majors op zijn palmares. Niemand twijfelde er op dat moment aan dat de Amerikaan het record van achttien gewonnen majors van zijn landgenoot Jack Nicklaus ooit zou breken.

Blessures en buitenechtelijke affaires

Jammer genoeg ging het vanaf toen heel snel bergaf met zijn carrière. Tiger Woods sukkelde eerst met allerhande blessure en net als hij weer fit was brak een schandaal los rond de succesvolle golfer. Eind 2009 raakte bekend dat hij meerdere buitenechtelijke affaires had gehad. Hij verontschuldigde zich publiekelijk en ging en therapie om zijn huwelijk te proberen redden. Woods was al sinds 2014 getrouwd van het Zweeds model Elin Nordegren. Een klein jaar later zou het koppel tot scheidden.

Na twee jaar zonder zege leek Tiger Woods vanaf 2011 opnieuw op weg leek naar zijn betere niveau. Vanaf 2014 staken er echter zware rugproblemen op. De komende vier jaar zou hij maar liefst vier zware rugoperaties ondergaan. Ondertussen geloofde bijna niemand in de golfwereld nog dat Tiger Woods in staat was ooit opnieuw zijn beste niveau te halen.

In 2017 kwam hij ook in het nieuws nadat hij was aangehouden voor rijden onder invloed van drugs of alcohol, wat hijzelf omschreef als een effect van zijn medicatie. Ook voor dat voorval verontschuldigde hij zich tegenover zijn familie, vrienden en fans. Vanaf dat moment zag hij in dat verandering nodig was en hiervoor deed hij alle moeite in 2018.

Pijnlijk! Tiger Woods verliest voortand na botsing met fotograaf

Vijfde keer Masters gewonnen

Tiger Woods liet zijn hoofd niet hangen en raapte al zijn moed bijeen. In 2018 kreeg hij terug het zelfvertrouwen en zin om zijn carrière op de rails te krijgen. Waar hij ook volledig in slaagde, tot verbazing van heel de golfwereld.

Hij hoopte binnen de vijf jaar terug een wedstrijd te kunnen winnen, maar hij overtrof zichzelf en won het afgelopen weekend op zondag 15 april 2019 voor de vijfde keer de Masters in Australië. Augusta National was de plaats waar alles voor Woods begon en zondag bewees hij dat het nog niet afgelopen is. Met zijn 43 jaar zou Tiger Woods namelijk nog wel enkele jaren mee moeten kunnen draaien in het golfen.

Gesponsorde artikelen