Tijd om je nieuwe reis te plannen: 10 ervaringen die je dit jaar moet meemaken

Tijd om je nieuwe reis te plannen: 10 ervaringen die je dit jaar moet meemaken

Op zoek naar nieuwe, spannende ervaringen om 2015 in stijl te beginnen? Kleur het jaar met een vakantie naar New York, Australië of Zuid-Afrika. Reisgids Lonely Planet bezocht voor ons de hipste plekken van het moment. 

1. One World Observatory, New York, USA

https://vimeo.com/110096778
Vanaf het voorjaar van dit jaar kan je genieten van het adembenemende zicht over New York van op een hoogte van 540 meter. Enkel voor waaghalzen!

2. Cape Canopy Tour, Elgin, Zuid-Afrika

Een viertal uur hang je aan stalen kabels en verken je het natuurreservoir Hottentots Holland. Zijn prachtige watervallen en valleien zullen je hart zeker en vast weten te veroveren. 

3. The Yellow Submarine, Península Valdés, Argentinië

Van midden juni tot eind december kan je walvissen onderwater spotten door de ramen van een 17 meter lange (gele) boot. Ganz Geil!

4. Hong Kong Observation Wheel, Victoria Harbour, Hong Kong

In cabines die 8 tot 10 personen kunnen dragen geniet je van een adembenemend zicht over Hong Kong. Dankzij de gratis Wifi kan je jouw foto’s onmiddellijk op Instagram delen met je vrienden! 

5. Three Capes Track, Tasman Peninsula, Tasmanië, Australië

Waaghalzen kunnen vanaf november dit jaar een wandeling wagen in de wildernis op schiereiland Tasman. 

6. The Wizarding World of Harry Potter, Universal Orlando, USA

Keep calm and visit the Wizarding World of Harry Potter, want door de uitbreiding van het themapark kan je nu een hoogtechnologisch ritje maken op de Wegisweg, een vuurspuwende draak checken en winkelen in enkele tovenaarsvriendelijke winkeltjes.

7. Hoogtepunten van Haïti, Haïti

Ontdek de pracht van Haïti en laat je verleiden door de spectaculaire watervallen, Europese forten, jungles in berggebied en de ongerepte stranden. Volgende maand neemt G Adventures je mee naar de eerste Highlights of Haiti Tour. 

8. Musée Picasso, Parijs, Frankrijk

Het museum in Parijs dat gewijd is aan Pablo Picasso is recent volledig gerestaureerd. Met meer dan 5.000 werken is dit de grootste collectie van de Spaanse kunstenaar. 

9. Overnachten bij stammen in Tofi, Oro, Papoea-Nieuw-Guinea

Het is eens iets anders: je kan nu overnachten bij een oude stam in Papoea-Nieuw-Guinea. 

10. Chocolate Village, Brussel, België

Je moet niet ver gaan om je vrienden jaloers te maken: in Brussel opende the Chocolate Village. Proef van de geschiedenis van chocolade en ontdek de smaak van echte chocolade. Of omgekeerd. (Bron: Lonely Planet)

Gesponsorde artikelen