Left Right
scrollTop top

Tijd voor BBQ? Volgende week wordt het zomers warm!


Tijd voor BBQ? Volgende week wordt het zomers warm!

De lente schakelt volgende week nog een versnelling hoger, want er komen temperaturen aan die we zelfs zomers mogen noemen. In de loop van de week stijgt het kwik naar 25 graden. Dit weekend flirten we met de kaap van 20 graden, en het wordt overwegend zonnig.

Vandaag is de minste dag van dit weekend. We beginnen er zonnig aan, maar na de middag kunnen er een paar buien uit de lucht vallen. De temperatuur haalt 18 tot 19 graden. Aan de kust moeten ze tevreden zijn met 14 graden. Morgen ongeveer hetzelfde, maar dan zou het wel overwegend droog blijven. We gaan de zon dit weekend in elk geval regelmatig zien.

Elke dag warmer

De week begint daarna met wisselvallig weer. Maandag is het bewolkt en kan het ook wat druppelen. Maar vanaf dinsdag verwacht het KMI prachtig weer. We halen dan al 20 tot 21 graden en de zon eist een hoofdrol op. We doen er dan elke dag wel een graadje bij. Woensdag kan het kwik 22 graden halen, donderdag 23 graden, en vrijdag is zelfs 25 graden mogelijk. En dat bij aangenaam en erg zonnig weer.

Na die vier dagen zomers weer zal het hogedrukgebied dat hiervoor verantwoordelijk is, afzwakken. De laatste week van een zonnige april zal daardoor iets wisselvalliger en ook iets frisser verlopen. Maar voor het zover is: steek die BBQ aan en geniet van het mooie weer! Let wel op, want die eerste zon van het jaar kan al gevaarlijk zijn voor je huid.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810