‘Tik Tak’ binnenkort te zien op BBC

Tik Tak Ketnet
VRT

Het iconische kinderprogramma Tik Tak zal binnenkort te zien zijn op de BBC. Het is de eerste VRT-productie die het schopt tot de Britse openbare omroep.

Tik Tak is zonder twijfel het meest bekende kinderprogramma ooit van de VRT. Het werd voor het eerst uitgezonden in 1981 door de toenmalige BRT. De schaapjes en het drinkmannetje waren direct razend populair. Tot 2006 bleef het programma te zien op Ketnet, waarna het tijdelijk van de buis verdween.

Eerste VRT-productie op BBC

Vorig jaar keerde Tik Tak dan in een nieuw jasje terug en ook deze keer viel het al snel in de smaak. De vernieuwde reeks is al te zien in Denemarken, Finland, Nederland, Israël en Noorwegen. Daar komen nu nog twee extra landen bij want ook in Mexico en het Verenigd Koninkrijk kunnen kinderen binnenkort kijken naar Tik Tak.

Het kinderprogramma zal de eerste VRT-productie zijn te zien zal zijn op de Britse openbare omroep BBC. In 1966 kocht de zender wel al Kapitein Zeppos van de toenmalige BRT. Recent nog was de reeks Salamander te zien op de BBC, maar dat is een productie van het productiehuis Skyline Entertainment voor Eén.

Succes van Tik Tak

Tik Tak is het programma bij uitstek dat zich richt op het stimuleren van de perceptuele ontwikkeling bij peuters en kleuters. Door het systematisch en gestructureerd aanbieden van diverse combinaties van kleuren en vormen in repetitieve bewegingen en met herkenbare muzikale composities worden kinderen gestimuleerd in hun waarneming, creativiteit en fantasie”, verklaart Telidja Klaï, ontwikkelingspsychologe bij Ketnet, het succes.

Momenteel werkt Ketnet Junior aan nieuwe afleveringen van Tik Tak. Bedoeling is om in het najaar de nieuwe reeks uit te zenden op tv.

Gesponsorde artikelen