Left Right
scrollTop top

‘Tik tak’ komt terug en zoekt kindjes tussen 1 en 4 jaar oud


‘Tik tak’ komt terug en zoekt kindjes tussen 1 en 4 jaar oud

De lachende peuter van ‘Tik Tak’, ’t is bijna even iconisch als het tekenende schaduwmeisje. ‘TikTak’, de iconische VRT-reeks, komt terug naar onze schermen en daarom zijn ze bij één op zoek naar kleutertjes en peutertjes die zich voor de camera willen amuseren.

Kijk gerust even naar Tik Tak als volwassene: de kans is vrij groot dat je het programma ervaart als een soort Twilight-zone. Maar met z’n kleurtjes, structuren, muziekjes, kindjes en tekeningen is Tik tak eigenlijk een topprogramma voor de kleinsten. De serie werd dan ook wereldwijd verkocht. En het is tijd voor een nieuw seizoen.

17 tekenfilms uit de jaren 80 en begin jaren 90 die je je sowieso nog herinnert

Inschrijven voor Tik-tak

Eerst het slechte nieuws: als je dit kan lezen, ben je de facto te oud om te figureren in Tik tak. Maar je hebt of kent misschien wel kinderen die niet te verlegen zijn en met een guitige snoet kunnen spelen op tv. Want naar zulke kindjes is de vrt nu op zoek. Concreet moet je kleuter tussen de 1 en de 4 jaar oud zijn.

Wat zijn nog voorwaarden? Je kindje moet al zeker vlot zelf kunnen stappen en moet een halve dag beschikbaar zijn in de tweede week van de paasvakantie. Die valt dit jaar van 15 tot 21 april. De precieze data kan je hier vinden, net zoals verdere informatie over de castings. Omdat het om een nostalgisch programma gaat, mag je ook meteen je schoonschrift bovenhalen, want inschrijven doe je via een brief.

25 zalige tv-series die elke tiener in de jaren 90 volgde

Wanneer uitgezonden?

De reeks zal worden uitgezonden op Ketnet Junior, dat het na de middag overneemt van Canvas. Ook in de nieuwe reeks zullen de schaapjes en het schaduwmannetje voorkomen, veel wordt er niet van het concept afgeweken. Daar horen dus ook de kindjes bij van de kinderen die oorspronkelijk naar Tik tak kijken.

VRT

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…