TikTokster laat ChatGPT volledige rondtrip van 1.000 dollar plannen

Zin om op vakantie te vertrekken maar geen idee waar naartoe? Dan kan ChatGPT je misschien wel helpen. Op dit moment gaat een video viraal waarin TikTokker Madison Rolley gebruikmaakte van de bot om haar reis door Europa te plannen. Daarbij had ze één duidelijke voorwaarde: de reis mocht maar 1.000 dollar (907 euro) kosten.

ChatGPT, kort voor Chat Generative Pre-trained Transformer, is chatbot die gebruikmaakt van artificiële intelligentie om teksten te schrijven. Hoewel sommigen het dus ondertussen al gebruiken om poëzie en zelfs muziek te schrijven, gebruiken anderen het voor hun reisplannen.

ChatGPT

Sinds enkele maanden is iedereen in de ban van de ChatGPT. Daarbij gaat het vooral om het schrijven van teksten. Maar op TikTok wordt de robot anders gebruikt. Daar gaat op dit moment een video rond waarbij een TikTokster aan ChatGPT vraagt om haar volledige reis te plannen. Daarbij had ze ook enkele voorwaarden.

“Ik denk dat dit mijn nieuwe favoriete vakantiehack is”, begint Rolley in haar video die ondertussen 16,5 duizend likes heeft. “Normaal duurt het heel erg lang om die informatie bij elkaar te krijgen en alles te plannen, maar dit verandert echt alles.”

Rondtrip Europa

“Maak een reisgids voor twee weken Europa waarbij we aankomen en vertrekken in Stockholm. Daarbij wil ik 4 tot 6 steden bezoeken. Vermeld daarbij alle verwachte kosten, zowel voor overnachtingen als voor eten”, is wat ze uiteindelijk aan ChatGPT vroeg.

Het resultaat was een gedetailleerd schema waarbij de bot vier steden uitkoos: Amsterdam, Parijs, Barcelona en Kopenhagen. Daarbij gaf het meteen aan hoe ze daar zouden kunnen geraken, wat de geschatte prijs is voor een overnachting en wat een fijne attractie zou zijn in die stad. Een goede tip voor wanneer je zelf een rondtrip wil organiseren dus!

Bekijk de video hier:

@madisonrolley Here is my top cheap travel tip for spending two weeks in Europe for under $1000 usin chatgpt✈️ ##chatgpttravel##chatgpttravelchack##europetravelhack##cheaptravelhacks ♬ original sound – Madison | Digital Nomad Coach
Meer
Lees meer...