Left Right
scrollTop top

TikTok introduceert donatiestickers om geld in te zamelen voor het coronavirus


TikTok
© TikTok

Ook TikTok draagt zijn steentje bij in de strijd tegen het coronavirus. De social media app voegt donatiestickers toe. Dat is een nieuwe, interactieve functie waarmee videomakers rechtstreeks geld kunnen inzamelen voor het goede doel.

TikTok is populairder dan ooit. Tijdens de coronacrisis houden mensen van over de hele wereld zich bezig met het posten van grappige video’s en gekke dansjes. Ook dokters gebruiken de app om nieuws over het virus te delen. TikTok lijkt daarmee het ideale platform om jongeren te betrekken in de coronaproblematiek. Met de introductie van ‘donatiestickers’ kunnen gebruikers van de app voortaan ook hun steentje bijdragen.

Hoe werkt het?

De TikTok-stickers lijken sterk op degenen die we kennen van Instagram en Facebook. Zo kunnen ze gemakkelijk en snel worden toegevoegd aan jouw video of livestream. Daarnaast zijn de stickers interactief. Wanneer je een sticker aanklikt, zal er een pop-up venster verschijnen. Daarin kan jij op een snelle manier geld doneren voor het goede doel, zonder dat je daarvoor de app moet verlaten.

#doubleyourimpact

Alle donatievideo’s worden verzameld onder de hashtag #doubleyourimpact. Die wordt automatisch toegevoegd bij alle stickers waarin een donatiesticker gebruikt wordt. Op die manier kunnen gebruikers nog sneller hun weg vinden naar het goede doel. Om hun actie extra in de verf te zetten, organiseert TikTok ‘Happy At Home: #OneCommunity’. Dat is een livestream-evenement dat tussen 5 en 9 mei zal worden uitgezonden.

250 miljoen dollar

De donatiesticker is niet het eerste initiatief dat TikTok neemt in de strijd tegen Covid-19. Eerder deze maand beloofde het bedrijf een bedrag van 250 miljoen dollar (231 miljoen euro) voor de ondersteuning van hulpverleners en slachtoffers.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.640.945
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  558.779
 • Aantal
  doden
  15.618