TikTok-ster Charli D’Amelio spreekt voor het eerst over haar eetstoornis

Charli en Dixie D'Amelio
Charli en haar zus Dixie D’Amelio – Bron: Isopix

Charli D’Amelio heeft voor het eerst gesproken over haar ervaring met een eetstoornis. De 16-jarige TikTok-ster hoopt op die manier anderen te kunnen helpen.

Charli D’Amelio spreekt op Instagram over haar eetstoornis – Bron: Instagram

“Ik heb altijd geprobeerd mijn stem te gebruiken als het gaat om problemen met je lichaamsbeeld, maar ik heb het nooit gehad over mijn eigen worsteling met eetstoornissen. Het is zo ongemakkelijk om het toe te geven, zelfs aan je beste vrienden en familie, laat staan ​​de wereld”, schrijft ze op Instagram. “Ik ben bang geweest om te vertellen dat ik een eetstoornis heb, maar uiteindelijk hoop ik dat ik door dit te delen iemand anders kan helpen. Ik weet dat eetstoornissen iets zijn waarmee veel andere mensen achter gesloten deuren strijden.”

Excuses

Daarna verontschuldigt Charli D’Amelio zich ook. “Aan iedereen die ik onbedoeld heb gekwetst door een liedje te spelen zonder te beseffen dat de lyrics je hadden kunnen triggeren. Ik bied mijn diepe en oprechte excuses aan en ik hoop dat je weet dat ik nooit van plan was je kwaad te doen”, klinkt het. Het is niet duidelijk over welk nummer D’Amelio het heeft.

Tot slot voegt de jonge influencer ook nog een link toe naar de website van de National Eating Disorders Association. “Voor iedereen die hiermee worstelt, weet ik dat sommige dagen erger kunnen zijn dan andere. Ik hoop echt dat je naar deze link veegt en hulp krijgt als je die nodig hebt. Ik wil dat je weet dat je niet de enige bent. Onthou dat het ok is om contact op te nemen en hulp te krijgen. We hebben allemaal wel eens hulp nodig. Ik hou van jullie allemaal en blijf alsjeblieft sterk”, besluit D’Amelio.

Populairste Tiktok-ster

Charli D’Amelio mag dan nog maar 16 jaar, toch heeft ze op het populaire sociale medium TikTok de meeste volgers. Daar deelt ze onder andere dansvideo’s met haar meer dan 86 miljoen volgers.

Daarnaast gebruikt Charli D’Amelio haar platform ook om te spreken over body positivity. Eerder dit jaar postte ze nog een video waarop ze kwetsende opmerkingen deelde die mensen onder haar video’s hebben gepost.

Gesponsorde artikelen