#TikTokDown: Gewone bug of wordt TikTok echt geband?

TikTok
Shutterstock

Chaos in TikTokland, want enkele dagen nadat de Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo aangaf dat hij eraan dacht om TikTok wilde afsluiten, ligt de app wereldwijd plat. Gaat het hier om een bug of wordt dit echt het einde van TikTok?

TikTok is misschien wel de populairste app van het moment, maar volgens de Amerikaanse overheid is het ook een gevaarlijke app. TikTok is namelijk een Chinese app en de relaties tussen de Verenigde Staten en China zijn de laatste tijdens ernstig verstoord. Het ging daarbij dus enkel om een ban van de app in de Verenigde Staten, maar het lijkt erop dat de app nu over de hele wereld plat lijkt te liggen.

#TikTokDown

Op dit moment hebben gebruikers over de hele wereld problemen met TikTok. Hun “For You”-page, die normaal aangepast wordt aan jouw voorkeuren, is compleet gereset en video’s lijken geen likes en views meer te hebben.

Het komt op een vreemd moment enkele dagen nadat de VS spreekt over een ban voor de app. Maar omdat de problemen zich wereldwijd voordoen, lijkt het hier toch te gaan om een simpele bug en is het einde van TikTok dus voorlopig nog niet gearriveerd. Geen zorgen dus, iedereen die TikTok tijdens de lockdown heeft ontdekt. Normaal gezien is alles snel weer in orde.

Ondertussen heeft TikTok al laten weten dat er aan de problemen gewerkt wordt en dat ze hopelijk snel weer up and running zullen zijn.

Gesponsorde artikelen