TikTokker Sienna Mae Gomez verliest 1 miljoen volgers nadat ze door Jack Wright beschuldigd wordt van seksueel wangedrag

De 18-jarige TikTokker Sienna Mae Gomez is in elf dagen tijd meer dan een miljoen volgers verloren op haar account. De reden daarvoor is een video die mede-TikTokker Jack Wright over haar deelde op YouTube. In die video beschuldigde hij Sienna van seksueel wangedrag.

De TikTokker Sienna Mae Gomez is de afgelopen week in een gigantische storm terechtgekomen. In een video op YouTube vertelde Jack Wright namelijk over verschillende incidenten waarbij ze over de schreef ging. Jack en Sienna waren lang heel close, waardoor veel fans er zelfs van overtuigd waren dat ze een koppel vormden.

what sienna mae did to me

De video die de bal aan het rollen bracht had de titel what sienna mae did to me. De video werd meer dan 19,5 miljoen keer bekeken sinds hij verscheen op YouTube op 20 januari 2022. In de video haalt Jack Wright verschillende incidenten aan die hij meemaakte met Sienna Mae Gomez. De twee waren heel close, maar dat veranderde toen zij hem meermaals ongepast aanraakte.

Het eerste incident vond plaats toen Jack “aan het chillen was op z’n bed”. Sienna kleedde zich toen volledig uit en ging op hem zitten. Jack vroeg haar meermaals om te stoppen en moest haar uiteindelijk van hem afduwen waarna hij zelf de kamer uitging. Het tweede incident gebeurde toen ze op vakantie waren in Hawaï. Toen Jack dronken was en “volledig buiten bewustzijn” ging Sienna opnieuw op hem zitten. “Ze nam misbruik van me en raakte me ongepast aan.” Uiteindelijk moesten vrienden Sienna van hem afhalen.

Het derde incident dat Jack aanhaalt, vond plaats op een feestje. Daar werd Sienna boos op hem omdat hij foto’s maakte met andere vrouwen. Ze nam hem mee naar een kamer waar ze hem probeerde te kussen. Het vierde verhaal is iets wat meermaals gebeurde. Sienna kende de codes van de deuren van het huis van Jack en daar maakte ze misbruik van. “Ze brak binnen in m’n huis toen ik aan het slapen was en ik werd wakker met haar hand in m’n broek. Eén nacht probeerde ze mij uit te kleden en me in m’n kruis aan te raken.”

Bekijk hier de volledige video van Jack Wright:

Sienna Mae Gomez ontkent

Enkele dagen nadat de video van Jack Wright verscheen, reageerde Sienna Mae Gomez in een lange blogpost getiteld Sienna Mae Gomez: Reflections from an 18-Year Old Me. In die post legt ze uit dat ze enkel gekust heeft met Jack. “Ik heb hem nooit naakt gezien, gevoeld of aangeraakt. We hebben verschillende nachten samen doorgebracht in het Hype House, maar ik heb hem nooit aangeraakt wanneer hij sliep of wakker was. Toch word ik een ‘verkrachter’ genoemd op het internet door mensen die niet eens weten wat dat woord betekent.”

In de blog geeft Sienna haar kant van de feiten. Zo legt ze uit hoe hun relatie begon en hoe ze enkel voor video’s en brand deals deden alsof ze een koppel waren. Dat was heel verwarrend voor Sienna die merkte dat ze gevoelens begon te krijgen voor Jack. Sienna legt ook uit dat ze inderdaad de code van het huis van Jack had, maar dat heel wat andere vrienden dat ook hadden. Daarnaast geeft ze aan dat ze nooit misbruik maakte van die kennis om hem in z’n slaap te betasten.

Ze zegt wel dat ze niet helemaal begreep wat consent juist betekent en daardoor mogelijk inschattingsfouten heeft gemaakt. Ook laat ze weten dat fysiek contact, zoals knuffelen, haar manier is om problemen op te lossen. Sienna laat in de blogpost ook weten dat ze overweegt om legale stappen te zetten tegen Jack en de andere mensen die haar beschuldigen van seksueel wangedrag.

Jack reageerde al op de blogpost van Sienna. Hij deed dat in een statement aan Insider. “Ik apprecieer het dat Sienna erkent dat ze fouten heeft gemaakt en niet volledig begreep wat consent betekent. Het is een stap in de goede richting. Ik heb het gevoel dat Sienna het moeilijk heeft om de waarheid en de pijnlijke keuzes die ze maakte onder ogen te komen. Elk woord in mijn video is de waarheid. Ik hoop dat ze verder hulp zal zoeken zodat dit niet meer moet gebeuren.”

1 miljoen volgers kwijt

In de nasleep van de video van Jack Wright is Sienna Mae Gomez al meer dan een miljoen volgers verloren. Ze kwam zo van 14,9 miljoen volgers op TikTok, maar nu zijn dat er nog “maar” 13,8 miljoen. Sinds het nieuws uitbrak, heeft ze ook geen nieuwe video’s meer geüpload op het platform.

Jack daarentegen zag zijn aantal volgers op TikTok fors toenemen. Sinds hij de video deelde ging zijn totaal van 8,9 miljoen naar 10,1 miljoen volgers.

Meer
Lees meer...