TIME pakt uit met fotomontage van Trump die alles in één beeld samenvat

TIME pakt uit met fotomontage van Trump die alles in één beeld samenvat

De strafste cover van dit jaar lijkt nu al bekend. Het Amerikaanse magazine TIME pakte uit met een opvallende fotomontage: president Donald Trump kijkt als een grote boze reus neer op een huilend migrantenkind.

TIME

De beide foto’s hebben uiteraard niets met elkaar te maken. Het beeld van de kleuter is de voorbije dagen de wereld rond gegaan, zodat de lezer wel moet beseffen dat dit niet echt is. Het meisje werd samen met haar moeder tegengehouden toen ze de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten wilde oversteken. Daar werd haar moeder gefouilleerd, terwijl het meisje begon te wenen. De fotograaf, John Moore, weet niet wat er nadien gebeurd is en of ze van elkaar gescheiden zijn. Maar hij denkt van wel.

Kinderen opgesloten

Door het beleid van Trump zijn zo’n 2.300 migrantenkinderen van hun ouders en familie gescheiden. Na een storm van kritiek heeft de Amerikaanse president zijn beleid intussen aangepast. Kinderen zullen dus niet langer van hun gezinnen worden weggenomen als die de grens proberen oversteken. Maar of al die andere kinderen nu zullen worden herenigd met hun gezinnen is onduidelijk.

Melania Trump bracht gisteren een onaangekondigd bezoek aan een opvangcentrum voor de kinderen van migranten. Een PR-stunt van het Witte Huis, zo lijkt het, maar die nam snel een verkeerde wending toen de First Lady een jas met een opvallende boodschap aantrok: ‘I really don’t care do u?’. Lees er hier meer over.

Getty
Getty

Gesponsorde artikelen