Tinder doet iets nieuws met je foto’s waardoor het vaker bingo zou moeten zijn

Tinder doet iets nieuws met je foto’s waardoor het vaker bingo zou moeten zijn

Heb je je ook al afgevraagd welke foto je nu best als eerste op je Tinder-profiel zet? Die foto bepaalt immers in grote mate of mogelijke matches verder kijken, dan wel meteen naar links swipen. Nu heeft Tinder een nieuw algoritme om het ons gemakkelijker te maken. Je foto’s zullen automatisch gerangschikt worden op basis van welke foto’s de beste kansen hebben volgens het algoritme.

Iedere dag wordt op Tinder meer dan een miljard keer een profiel naar links of naar rechts geswipet. Soms doe je het misschien ook al vrij achteloos wanneer die eerste foto je niet aanstaat. En wie weet heb je zo de match van je leven met één beweging voorgoed gedumpt. Maar als het werkt, heeft Tinder een geniale oplossing gevonden. Smart Photos is een nieuw algoritme dat je beste foto’s vooraan zet. Het gaat na welke foto de meeste swipes krijgt.

Het algoritme zou ook naar het swipegedrag van een gebruiker kijken en zo de beste foto’s van een potentiële match vooraan zetten. “We proberen swipen leuker en effectiever te maken. Tinders Smart Photos is ontwikkeld om je meer matches te brengen, maar het is ook een schitterende manier om te zien hoe je je best tegenover anderen kunt voorstellen”, stelt Tinder in een blogbericht.

Istockphoto

Weg met die groepsfoto’s

Wat heeft Tinder er dan bij te winnen dat jij meer kans hebt om een match te vinden? Het algoritme werkt natuurlijk beter naarmate je actiever bent. Veel swipen is dus de boodschap zodat Tinder te weten komt naar wie je precies op zoek bent. In de testfase kregen gebruikers 12 procent meer matches wanneer ze de functie inschakelden. We weten nog niet wanneer Smart Photos hier wordt uitgerold, maar het zou gewoon een tab worden die je bij de selectie van de foto’s op je profiel kunt aanzetten.

Aan de ene kant maakt dit duidelijk hoeveel Tinder en andere sociale media over je weten. Zeker als straks echt blijkt dat ze ongeveer kunnen voorspellen op wie je valt. Aan de andere kant zijn we blij dat de foto’s waarvoor we nu vaak al naar links swipen hun verdiende loon krijgen. Dus geen groepsfoto’s, geen beelden waarop iemand z’n gezicht verstopt of niet glimlacht, en geen foto’s waarop je potentiële match een hoed of een zonnebril draagt.

Tinder
(Bronnen: Tinder, Time)

Gesponsorde artikelen