Tinder komt met update voor transgenders die wij alleen maar kunnen toejuichen

Tinder komt met een heel belangrijke update voor zijn populaire applicatie. Binnenkort kan je naast mannelijk en vrouwelijk ook een ander geslacht kiezen. De update komt er op vraag van veel gebruikers die in een mooie oprechte video uitleggen waarom dat dringend nodig was.

Tinder bestaat al vier jaar en heeft al voor 20 miljard matchen en veel relaties en huwelijken gezorgd, maar velen vinden dat er toch nog altijd iets ontbreekt op de applicatie. Daar komt bij de volgende update dus verandering in.

Momenteel kan je in Tinder jezelf alleen omschrijven als man of als vrouw. Na de update zal je ook trans, trans vrouw, trans man of nog meerdere andere opties kunnen aanduiden. Je kan ook meer specifiek aanduiden door wie je gevonden wil worden of je geslacht verbergen op je profiel.

Gerapporteerd worden

De update is belangrijk omdat Tinder momenteel veel mensen uitsluit. “Ik moet altijd alles uitleggen en als mensen horen dat ik transgender ben, word ik vaak gerapporteerd”, zegt een gebruiker in het filmpje dat je hieronder kan zien.

“We gaan nooit meer iemand van Tinder bannen omwille van hun geslacht. Vroeger hadden we niet de mogelijkheid om iedereen gelijk te behandelen, maar dat verandert vandaag”, zegt Tinder over de update op zijn website.

De verandering komt er momenteel wel enkel in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. Tinder wil namelijk afwachten hoe er gereageerd wordt voor het de applicatie uitbrengt in landen die minder tolerant zijn tegenover transgenders.