Tinder lanceert een nieuwe dating app Crown: “less swiping, more fun” … of toch vooral pijnlijke afwijzingen?

Tinder lanceert een nieuwe dating app Crown: “less swiping, more fun” … of toch vooral pijnlijke afwijzingen?

Er is een nieuwe veelbelovende datingapp op de markt, al kan het volgens ons ook uitdraaien op een pijnlijke bedoening. Crown, van het bedrijf achter onder andere Tinder, is momenteel alleen nog maar beschikbaar op iOS, maar komt binnenkort ook naar Android.

Er zijn talloze dating apps zoals Bumble, happn, Tinder, OkCupid, … of varianten voor mannen die op mannen vallen of vrouwen die op vrouwen vallen, maar vaak komt het op hetzelfde neer. Bijna al die applicaties tonen je een hele lijst aan profielen en dan kan er gebabbeld worden. Soms is daar een match voor nodig, soms ook niet, maar al bij al is er maar weinig variatie.

4 profielen kiezen per dag

Daar wil Crown verandering in brengen. Het is een nieuwe applicatie van Match.com, het overkoepelende bedrijf van onder andere Match, OkCupid, PlentyOfFish en Tinder en dus de grootste speler als het gaat over online dating.

Bij Crown krijg je als gebruiker dagelijks zestien mensen te zien waaruit je via een knock-outsysteem vier profielen moet selecteren. Die krijgen dan een bericht dat ze geselecteerd zijn en hebben dan de keuze of ze willen chatten met jou of niet. Omgekeerd krijg je dan weer een bericht als jij bij iemand bij de uitverkoren vier bent geraakt.

Crown

“Less swiping, more fun”

Dit systeem moet volgens de bedenkers van Crown zorgen voor meer gesprekken dan bij Tinder. Daar komt het in veel matches namelijk nooit tot een gesprek (lees hier hoe je best een gesprek start op Tinder). Hun slogan is dan ook “Less swiping, more fun“.

“Onderzoek toont aan dat het menselijk brein maar een beperkt aantal sociale relaties kan volgen en verwerken”, legt Andy Chen, Vice President van Match Group, uit aan TechCrunch. Vreemd genoeg lijkt het bedrijf daarmee kritiek te uitten op zijn eigen applicatie Tinder. Vermoedelijk heeft de schrik voor de dating app van Facebook die eraan komt invloed gehad op de innovatie bij het bedrijf.

Oppervlakkig en pijnlijke afwijzingen?

Hoewel wij blij zijn dat er eindelijk eens wat verandering komt in de wereld van dating applicaties, zien wij ook enkele problemen. Een afwijzing bij Crown is namelijk veel directer dan bij Tinder, waarbij je nog kan denken dat de persoon in kwestie je profiel niet gezien heeft.

Crown lijkt zo snel te veranderen in een heel oppervlakkige applicatie waarbij enkel uiterlijk zal bepalen of een profiel de knock-out van zestien naar vier uitverkoren zal overleven. Toch zijn de eerste reacties online voornamelijk positief. Wie de applicatie wil proberen, kan Crown nu downloaden op iOS. Android-gebruikers moeten nog even wachten.

Gesponsorde artikelen