Tinder lanceert (flauwe) functie om viezeriken van antwoord te dienen

Tinder lanceert (flauwe) functie om viezeriken van antwoord te dienen

Gisteren lanceerde datingapp Tinder een nieuwe functie, voornamelijk bedoeld als middel om opdringerige en onbeschofte mannen snel te laten weten dat je niet van hun gedrag gediend bent. De functie heet ‘Reactions’ en werd ontwikkeld door de vrouwelijke werknemers van Tinder.

“Simpel, sassy en bevredigend”

Iedere vrouw die regelmatig Tindert, heeft het weleens meegemaakt: je swipet een man die er op het eerste gezicht vriendelijk uitziet, stuurt ‘m een leuk berichtje en krijgt een suggestief bericht of dickpic terug. Soms gewoon vervelend, soms ronduit choquerend. Reactions wordt nu ingevoerd om een snelle en rake repliek klaar te hebben in die situaties.

Op de blog van Tinder staat te lezen dat Reactions een ‘simpele, sassy en bevredigende’ tool is om een onbeschofte kerel van antwoord te dienen als hij over de schreef gaat. Meer dan waarschijnlijk werd de tool ontwikkeld als reactie op meer feministische apps als Bumble, die het initiatief bij de vrouwen leggen.

De Reactions zijn 8 verschillende animaties die je naar de andere partij kan sturen. Er zijn schattige reacties zoals een explosie van hartjes om naar je crush te sturen, maar het merendeel is duidelijk bedoeld als reactie op ongepaste berichtjes. Zo kan je bijvoorbeeld virtueel je cocktail in iemands gezicht gooien.

Zwakke reactie op reëel probleem

Hoewel Reactions de wil toont om het belangrijke probleem waarmee Tinder kampt aan te pakken, slaan de ontwikkelaars van de tool de bal mis. Door de animaties zo ludiek te maken, lijkt het alsof ook de ongepaste opmerkingen waarop ze een reactie zijn, helemaal geen big deal zijn. Goed geprobeerd, Tinder, maar een simpele unmatch werkt voorlopig véél beter.

Gesponsorde artikelen