Tinder lanceert interactieve serie: date terwijl je kijkt

Tinder
GettyImages

De Amerikaanse datingapp Tinder gaat binnenkort beginnen met een eigen serie. Op die manier kan je ook een nieuwe match vinden via de app. De serie krijgt de naam Swipe Night en is een interactieve serie waarbij je ‘opdrachten’ moet voltooien.

Een date vinden op de datingapp Tinder terwijl je een serie kijkt, klinkt onrealistisch? Helemaal niet. Want het Amerikaanse datingbedrijf komt binnenkort met een interactieve serie waarin jij zelf het script bepaalt. Terwijl je dat doet, maak je ook nog eens kans om je ideale match tegen te komen.

Apocalypse

De serie begint midden in een Apocalypse. Gebruikers van Tinder moeten dan kiezen met wie ze de laatste avond van hun leven doorbrengen. Elke 10 tot 30 seconden moeten de daters links of rechts swipen om hun verhaal een andere wending te geven. DiƩ keuzes zorgen ervoor dat ze een potentiƫle match hebben in de app.

De show is gemaakt in de ik-vorm en je beslist zelf het scenario van de serie. In totaal bevat de serie vier afleveringen, die vanaf zes oktober beginnen in de Verenigde Staten. Zes uur nadat een aflevering online staat verdwijnt die weer.

Generatie Z

Tinder, wat nog altijd een van de meest gebruikte datingapps is, gelooft dat Swipe Night inspeelt op de noden van jongeren van Generatie Z. Dat komt het bedrijf naar eigen zeggen begrijpt hoe jongeren communiceren met elkaar.

Maar Tinder krijgt natuurlijk ook concurrentie van Facebook aangezien het socialemediaplatform nu ook zijn eigen datingapp lanceert. De CEO van Tinder, Elie Seidman, maakt zich in ieder geval geen zorgen over Facebook. Dat vertelde ze in een interview met het Amerikaanse CNBC. “Als je een decennium teruggaat in de tijd, dan was er toen al sprake over een platform dat almachtig zou zijn. Ik geloofde toen al niet dat we concurrentie waren van Facebook en nu nog altijd niet. Wij zijn de plaats waar jongeren heen gaan als ze nieuwe mensen willen ontmoeten.”

Gesponsorde artikelen