Zo maak je op Tinder je profiel verified met een blauw vinkje

Tinder profiel swipen
Shutterstock

Sinds kort kan je ook in België je profiel op Tinder verified maken. Dan komt er een blauw vinkje naast je naam en weten andere gebruikers dat jouw account geen fake profiel is. Dit is hoe je te werk gaat.

Tinder introduceerde begin dit jaar het ‘verified’-icoontje. Die beslissing kaderde in een poging om misbruik via de app te voorkomen met een reeks veiligheidsmaatregelen. Taiwan en Ierland zijn toen uitgekozen als testgebied en nu is bestaat de mogelijkheid dus ook bij ons en heel wat andere landen.

De bedoeling van het verified-icoon, het bekende blauwe vinkje, is dat andere gebruikers weten dat jij wel degelijk een echte persoon bent. Daarvoor moet je een aantal selfies nemen in een specifieke pose. Die foto’s worden vervolgens vergeleken met de foto’s op je profiel om na te gaan of jij het wel effectief bent.

Volg deze stappen op je profiel verified te maken:

  • Open Tinder klik op je profielicoon.
  • Klik op het grijze vinkje naast je naam en leeftijd.
  • Klik op ‘Verifieer je profiel’.
  • Tinder toont je een foto van een selfie in een bepaalde pose die je moet nadoen.
  • Als je die foto correct heb genomen, kan je die indienen om na te kijken.
  • Herhaal dit nog éénmaal zodat je in totaal twee selfies hebt ingediend.
Bron: Tinder

Tinder gebruikt vervolgens artificiële intelligentie, met de hulp van hun vaste medewerkers, om je foto te controleren. Eens dat is gebeurd, wordt het vinkje blauw en is je profiel verified.

Gesponsorde artikelen