‘Tinder Swindler’ aangeklaagd door echte familie Leviev

Het is ondertussen al een dikke maand geleden dat de documentaire The Tinder Swindler op Netflix kwam. Daarin was te zien hoe Simon Leviev, die in het echt Shimon Hayut heet, een groot aantal vrouwen oplichtte door zich voor te doen als miljardair en zoon van diamantenhandelaar Lev Leviev. Simon reageerde ondertussen al op de docu, maar ook de echte Leviev-familie deed dat. Zij willen Simon nu aanklagen.

De documentaire The Tinder Swindler liet de hele wereld zien wie Simon Leviev was. De Israeliër lichtte jarenlang vrouwen op via Tinder door zich voor te doen als een miljardairszoon met veel “vijanden”. Maar natuurlijk was hij niet echt de zoon van Lev Leviev en zorgde zijn business niet voor al het geld. Daar zorgden zijn dates voor, zonder dat ze er zelf iets van wisten. Nu wil de echte Lev Leviev, de man waarvan Simon de zoon beweerde te zijn, hem aanklagen.

LLD Diamonds

De Israelisch-Russische diamantenhandelaar Lev Leviev heeft legale stappen ondernomen om Shimon Hayut, of Simon Leviev, aan te klagen. Dat meldt Page Six. Hij krijgt daarbij de hulp van zijn dochter en CEO van de Amerikaanse tak van het bedrijf LLD Diamonds, Chagit Leviev. Samen willen ze Simon aanklagen omdat hij zich jarenlang voordeed als familie en ook de naam van het familiebedrijf heeft gebruikt om anderen op te lichten.

Simon deed zich niet alleen voor als zoon van Lev, maar gebruikte ook het diamantenbedrijf LLD Diamonds om zijn dates te overtuigen van zijn rijkdom. Hij liet de vrouwen geloven dat hij een hoge functie binnen het bedrijf van zijn vader had en dat hij daardoor ook toegang had tot al het geld. Natuurlijk was dat allemaal gelogen, en gebruikte hij de naam van het bedrijf ook een aantal keer om valse cheques of contracten op te stellen. Daar heeft de echte familie Leviev nu een aanklacht voor ingediend.

Reactie

Volgens Page Six staat er in de aanklacht vooral te lezen hoe de familie Leviev de zaak zeer serieus neemt: “Hij (Simon) heeft zich lang voorgedaan als zoon van Lev Leviev en heeft daardoor heel wat (materiële) voordelen gekregen. Ook zei hij dat zijn familie wel zou betalen voor de kosten van die voordelen.”

Daarnaast bevestigt de familie nog maar eens dat Simon geen deel uitmaakt van hen. “Wij zijn met negen thuis, vijf broers en vier zussen. En niemand van ons heet Simon”, vertelde dochter Chagit. “Na een tijdje wisten wij ook van zijn bestaan af. Hij begon cheques uit te delen in onze naam en af en toe kregen we zelfs telefoon waarin ons werd meegedeeld dat we nog 600.000 dollar (ongeveer 540.000 euro) aan privévluchten moesten betalen.” De familie ging daarmee al eerder naar de politie, maar doordat Simon constant aan het reizen was, was het zeer moeilijk om een deftig onderzoek te beginnen. Daar hopen ze nu dus, mede dankzij de documentaire, meer geluk mee te hebben.

Bekijk de trailer van The Tinder Swindler hier:

Op zoek naar iets anders? Bekijk hier onze lijst met de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...