Left Right
scrollTop top

Tinder wil nieuwe functie invoeren die daten opeens wel een heel stuk minder spontaan en fun zal maken


Tinder wil nieuwe functie invoeren die daten opeens wel een heel stuk minder spontaan en fun zal maken

Tinder is een van de grootste dating apps op de markt, en het ziet er niet naar uit dat daar snel verandering in zal komen. Al zal de volgende update niet bij iedereen in de smaak vallen. Tinder wil opdringerige mannen wat temperen en zal binnenkort vrouwen de macht gaan geven.

Tinder is al lang niet meer alleen de plaats waar je je toekomstige bruid of bruidegom zoekt. Het wordt ook steeds vaker gebruikt om de ‘lichamelijke noden’ snel te kunnen invullen. Dat zorgt ervoor dat er soms al eens wat opdringerige reacties komen, vooral van mannen. En daar wil de dating app iets aan gaan doen.

Druk

Volgens MarketWatch wil Tinder de macht bij de vrouwen gaan leggen. In een nieuwe update zal het namelijk aan vrouwen de mogelijkheid geven om, bij een match, te kiezen wie er het gesprek mag starten: enkel zij zelf, de vrouw dus, of ook de man.

“Vrouwen willen vaak niet de druk hebben om een conversatie te beginnen, maar als ze dat willen, is dat uiteraard goed”, stelt Mandy Ginsberg van Match Group, het moederbedrijf van Tinder. “Wij geven ze nu de keuze, in tegenstelling tot vast te leggen hoe het moet, dat is het grote verschil.”

Concurrentie

Het is niet onlogisch dat Tinder een dergelijke maatregel wil inbouwen. De dating app zag haar marktaandeel slinken met de komst van Bumble, de nieuwe app van Whitney Wolfe Herd die ook mee Tinder opstartte (al is dat relatief, aangezien Tinder nog zo’n tien keer groter is). Als er een match is, geeft Bumble vrouwen 24 uur de tijd om zelf een gesprek op te starten. Doen ze dat niet, verdwijnt de match weer gewoon. Daarna is het pas de kans aan de man. Die heeft ook opnieuw 24 uur om te reageren. Doet hij dat niet, verdwijnt ook hier de match. Maar de eerste stap moet dus van de vrouw komen.

Tinder kampte al langer met ‘opdringerige’ mannen en vindt daarvoor nu dus de oplossing bij grote concurrent Bumble. Bumble zelf reageert positief op de aankondiging van concurrent Tinder. “We juichen ieder bedrijf dat beslissingen neemt die vrouwen meer macht geeft toe”, zegt CEO Whitney Wolfe Herd.

Tinder, Bumble

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170