Tip van de dag: spuit geen rare dingen in je piemel om hem groter te maken

Tip van de dag: spuit geen rare dingen in je piemel om hem groter te maken

Veel mannen fantaseren wel eens over een grotere penis. Daar is niks raars aan en ook niks mis mee. Het wordt wel een probleem als ze vreemde stoffen in hun piemel gaan spuiten om die groter te maken. Het menselijk lichaam is namelijk niet zo’n fan van dingen zoals kokosolie en silicone. ‘Wie doet dat nu?’, denk je waarschijnlijk. Wel, heel veel mannen in Papoea-Nieuw-Guinea, blijkbaar.

Het is een hype in Papoea-Nieuw-Guinea: mannen spuiten rare stoffen in hun penis om die groter te maken. Maar die hype wordt een nationaal probleem, volgens dokters. De stoffen zorgen namelijk helemaal niet dat de penissen groter worden, maar veroorzaken klonters, zwellingen en zelfs zweren op het geslachtsdeel van de mannen.

“Vandaag al zeven nieuwe gevallen”

In één ziekenhuis in Papoea-Nieuw-Guinea alleen al, werden de laatste twee jaar meer dan 500 mannen opgenomen met vervormde en onfunctionele penissen. Maar het echte aantal kapotte piemels in het land ligt nog veel hoger. Op een congres van verschillende ziekenhuizen bleek namelijk dat niet alleen dat in de hoofdstad, Moresby, zulke gevallen heeft. Bovendien kunnen de dokters ook alleen de mannen tellen die echt naar het ziekenhuis komen voor hulp, er zijn er waarschijnlijk nog veel meer met problemen.

“De voorbije twee jaar kwamen er elke week vijf mannen naar het ziekenhuis met problemen met hun penis”, vertelt een dokter uit het ziekenhuis in de hoofdstad van Papoea-Nieuw-Guinea, het Port Moresbt General Hospital. “En dat zijn alleen maar de mannen die hulp komen vragen zijn. We weten niet hoeveel er nog zijn. Vandaag alleen al heb ik zeven mannen moeten helpen.”

Hier vind je 26 (andere) redenen waarom vrouwen langer leven dan mannen.

Louche oplossingen voor een grotere piemel

Waar komen die problemen nu vandaan? Wel, mannen van alle leeftijden, verspreid over de hele wereld, zijn bezig met de grootte van hun penis. Dat is niks nieuws. Maar als die mannen te onzeker worden en ze een louche ‘oplossing’ aangeboden krijgen, dan gaan ze die oplossing wel uitproberen. Die aanbiedingen komen waarschijnlijk van verplegers, die op dat moment helemaal niet met hun werk bezig zijn (lees: ze doen illegale dingen).

De inspuitingen die de verplegers uitvoeren, zijn niet alleen illegaal, ze zijn ook gevaarlijk. Ze injecteren namelijk stoffen zoals kokosolie, silicone en baby-olie. En die stoffen vindt het menselijk lichaam niet zo fijn. Als je die stoffen in je penis spuit, dan reageert die daar niet zo goed op.

Marcel Vanthilt heeft enkele jaren geleden al onderzoek gedaan naar de penis van de Vlaamse mannen.

Gevaarlijke gevolgen

Niet zo goed is eigenlijk nogal een understatement. In het grootste deel van de gevallen, hadden de mannen abnormale, klonterige massa’s die over hun penis groeiden en soms zelfs het scrotum gingen bedekken. Een ander veelvoorkomend gevolg van de injecties, is de ontwikkeling van zweren op de penis. (Ja, jongens, zweren barsten uiteindelijk open, oeps.) Sommige mannen kunnen nog amper plassen omdat hun voorhuid zodanig gezwollen is dat die niet meer kan samentrekken.

In het ziekenhuis in Moresby zijn al honderden mannen langsgekomen voor problemen met hun penis – die ze zelf veroorzaakt hebben. Chirurgen hebben er al een hele hoop geopereerd om zwellingen en abnormale klonters te kunnen verwijderen en om de schade aan de zwellichaampjes te herstellen. Verschillende mannen hebben na de operatie problemen om nog erecties te krijgen en kunnen soms zelfs nooit meer natuurlijk seks hebben.

De penis van Justin Bieber op foto? Hebben we.

Gefrustreerde dokters

Veel dokters in Papoea-Nieuw-Guinea zijn gefrustreerd. “Er is kanker en zoveel andere ziektes die behandeld moeten worden. Het is dan heel frustrerend om deze gevallen binnen te krijgen, terwijl je ook andere patiënten hebt die je hulp veel meer verdienen. Deze mannen doen het zichzelf aan, ze verminken zichzelf.”

De behandelende dokters zijn ook volop informatie aan het verzamelen om de Papoea-Nieuw-Guinese bevolking attent te maken op de gevaren van de injecties. De dokters proberen te achterhalen waarom de mannen precies het gevoel hadden dat ze rare dingen moesten doen om hun piemels groter te maken. Ze vragen zich ook af of porno daar iets mee te maken heeft.

Dé oplossing tegen seksuele misdrijven volgens deze Argentijnse vrouw? Penis afknippen met een tuinschaar, duh.

Tip van de dag

Veel mannen blijken ook spijt te hebben van hun pogingen om hun penis groter te maken. En dat snappen we wel, als ze daarvoor naar het ziekenhuis moeten. Moraal van het verhaal, kinderen? Spuit geen rare dingen in je piemel. Oké?

Gesponsorde artikelen