Met deze tips is je kleerkast klaar voor ‘Black Friday’

Kleding
Pexels

Black Friday staat voor de deur en dat betekent maar één ding: kortingen. Maar voor je vrijdag een heel nieuw arsenaal aan kleding inslaat, is het misschien verstandig om je kleerkast op te ruimen. Daarom hebben wij een paar tips hoe je dat het best kan doen.

Vrijdag is het zo ver, want dan is het Black Friday en dat houdt veel shoppen in. Daarom is dat hét ideale moment om je kleerkast eens uit te mesten. Want je zal vast wel wat kledingstukken hebben liggen die je amper of zelfs nooit meer draagt. Om je verder te helpen zijn we op zoek gegaan naar een aantal tips. En die hebben we gevonden bij de Nederlandse opruimgoeroe Zamarra Kok. De Nederlandse site RTL Nieuws had een gesprek met haar.

Bijhouden of weggooien?

Iedereen heeft wel van die momenten waarop je denkt dat het nu écht tijd is om je kast op te ruimen. Vaak beperkt zich dat opruimen tot een of twee kledingstuks. Dat komt meestal omdat je die ene dure trui écht niet wil weggooien. Maar op een gegeven moment kan je gewoonweg niet anders. Om je die eindeloze strijd te besparen bedacht Kok een paar puntjes waar je rekening mee kan houden.

Kleding
Pexels

Kledingstukken die resoluut weg mogen, zijn sowieso diegene waar het prijskaartje nog aanhangt. Want dat wil zeggen dat je het dus niet de moeite vond om dat stuk aan te doen. Als je je niet comfortabel voelt bij een bepaald kledingstuk, dan kan het ook richting de vuilbak. Hou ook altijd de regel in je achterhoofd dat als je het een jaar niet gedragen hebt, je dat waarschijnlijk ook niet meer gaat doen.

Een kledingstuk moet je wel bijhouden als je er gelukkig door wordt. Dat is echt een gegronde reden om iets bij te houden. Ook als het de juiste maat is, kan je een kledingstuk bijhouden. Wanneer je het regelmatig draagt, dan hoef je het natuurlijk niet weg te gooien.

De eeuwige twijfelaar

Als je nu na voorgaande tips nog altijd geen beslissing hebt kunnen nemen, dan kan je natuurlijk ook nog een andere methode toepassen. Hang al je kledingstukken met de opening van de haak van je kapstok naar voren. Wanneer je kleding gedragen hebt, mag je die terug in de juiste richting hangen. Kijk na twee of drie maanden nog eens naar de kledingstukken die omgekeerd hangen. Die kan je dus weggooien, want je doet ze waarschijnlijk toch niet meer aan.

Wanneer je nu in de winkel een nieuw kledingstuk wil kopen, maar je twijfelt, doe het dan niet. Steek in plaats daarvan het geld in een spaarpot, die je na verloop van tijd opendoet. Op die manier kan je iets anders doen met het geld dat je meer zal bijblijven dan een nieuwe trui. Denk bijvoorbeeld aan een pretpark of een weekendje weg.

Wil je voorkomen dat je kast opnieuw een puinhoop wordt? Dan kan je bijvoorbeeld voor jezelf de regel opstellen dat je één kledingstuk wegdoet als je een nieuw koopt. Op die manier zal je kast niet opnieuw een onoverzichtelijke rommel worden.

Gesponsorde artikelen