Left Right
scrollTop top

TLP moet stoppen bij Studio Brussel … dit is waarom


TLP moet stoppen bij Studio Brussel … dit is waarom

Paul Lannoy, beter bekend als dj TLP, vertrekt na tien jaar bij Studio Brussel. Hij zou naar eigen zeggen vervangen worden door de jongere elektronische artiest Tommy Milfnikka, die wél in het Nederlands presenteert. Bij de VRT hebben ze het over een “programmatorische beslissing”.

Dj TLP zal voorlopig niet meer op antenne te horen zijn. “De belangrijkste reden waarom ik niet meer op zaterdagavond te horen ben, is dat de zenderbazen geen Engelstalige radio meer willen”, schrijft de 45-jarige mengpaneelmagiër in een Facebookpost. “Daarom ben ik vervangen door Tommy Milfnikka, die in het Nederlands/Vlaams presenteert.” Lannoy praatte TLP volledig in het Engels aan elkaar. Zijn programma draaide rond urban music (hiphop, rap en hedendaagse r&b).

TLP laat aan Het Nieuwsblad weten dat hij ontgoocheld is: “Het lag zogezegd niet aan mijn inzet. Ik kon beter stoppen op mijn hoogtepunt, volgens Studio Brussel. Het Engels was een van de andere argumenten. Mijn voorstel om desnoods gedeeltelijk in het Nederlands te presenteren, werd afgewezen. Ze willen duidelijk vernieuwing.”

VRT-woordvoerder Hans Van Goethem heeft het over een “programmatorische beslissing”. “TLP nam zijn show vooraf op”, zegt die in Het Nieuwsblad. “In de plaats is een liveprogramma gekomen, waarin de luisteraars verzoekjes kunnen aanvragen. TLP blijft wel als kenner van urban music verbonden aan de zender.”

Bitter maar dankbaar

Verder is de reactie van TLP redelijk bitter: “Niemand, maar dan ook niemand heeft nog respect voor anciënniteit. Daarom kunnen jonge artiesten geen carrière uitbouwen. Elk halfjaar komt er een nieuwe hype en we zijn dan niet meer geïnteresseerd in de hype die daarvoor kwam.”

Toch is hij Studio Brussel ook dankbaar: “Een personalityshow over urban music was behoorlijk gewaagd op de nationale radio. Dat ik drie prijzen heb gewonnen op Elektropedia, de Oscars van het Belgische nachtleven, was trouwens alleen mogelijk dankzij mijn werk op Studio Brussel.”

TLP hoopt dat hij binnenkort een nieuwe show krijgt op een andere zender.

De post van TLP:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  44.474.616
 • Aantal
  doden
  1.173.928
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  368.337
 • Aantal
  doden
  11.170