Tobias blikt terug op verblijf in ‘Big Brother’: “Toen zag ik mij exit al aankomen”

Big Brother 2022 eindigde bijna exact één week geleden. Salar ging toen met de winst en bijhorende prijzenpot naar huis. Iets daarvoor hadden we al moeten afscheid nemen van Tobias. Op het YouTubekanaal No Biggie van Liese en Naomi, deelnemers van vorig jaar, blikt hij terug op zijn deelname.

Tobias heeft het in het gesprek met Liese en Naomi over enkele momenten die hij als cruciaal ziet voor zijn deelname aan Big Brother. Het eerste moment dat ter sprake komt, is toen hij en Julio even in afzondering moesten en konden meekijken hoe de andere bewoners over hen dachten.

“Ik heb daar niets nieuws gezien, maar er werden wel dingen bevestigd. Had ik die dingen in het datacenter niet gezien, dan had ik op het einde misschien iets meer mijzelf kunnen zijn. Ik denk dat ik dan iets meer geduld had gehad naar bepaalde personen toe”, legt hij uit. “Toen zag ik mijn exit eigenlijk al aankomen.”

In het datacenter zag Tobias onder andere hoe Kristof tactisch het spel aan ’t spelen was om de uitkomst zoveel mogelijk in zijn voordeel te laten uitdraaien. Dat zorgde nadien voor spanningen tussen Tobias en Kristof.

Enkelblessure

Een ander belangrijk moment tijdens zijn verblijf noemt Tobias de enkelblessure die hij opliep. Daardoor moest hij het huis even verlaten. “Ik zat toen een kleine zes dagen op een hotelkamer. Ik ben daar supergoed verzorgd en behandeld, maar je zit natuurlijk wel in isolatie. In zes dagen tijd heb ik achttien dvd’s gekeken”, legt hij uit.

“Toen ik na een week terugkeerde in het huis, was er ineens van alles veranderd. Er waren ruzietjes, iedereen stond anders in het spel en ik kwam uit een heel andere situatie. Toen heb ik mijzelf moeten heruitvinden, terwijl ik niet meer kon sporten, wat normaal mijn uitlaatklep is.”

Gouden sleutel

Bovendien zorgde de enkelblessure ervoor dat Tobias zijn kansen tijdens opdrachten niet eerlijk kon verdedigen. Mede daardoor kreeg Kristof later de gouden sleutel, die hem rechtstreeks naar de finale bracht. “Mijn enkel is nog niet altijd helemaal genezen, maar ik kan wel al gewoon stappen”, legt Tobias uit.

“Als ik één iets anders had willen doen, was het gewoon meer lachen de laatste weken en meer genieten. Maar ik ben niet iemand die een masker gaat opzetten om meer stemmen te krijgen”, besluit hij.

Bekijk hier volledige gesprek van Tobias met Naomi en Liese:

Meer
Lees meer...