Toen K3’tje Hanne nog bij de scouts zat

Toen K3’tje Hanne nog bij de scouts zat

Wie had ooit gedacht dat K3’tje Hanne Verbruggen, voordat ze deelnam aan het K3 Zoekt K3-avontuur, nog helemaal geen podiumervaring had? In plaats van op de planken te staan voor volle zalen was Hanne Akabe-leidster bij de Mechelse Scouts, waar ze bekend stond als Carriça.

Al van jongs af aan was Hanne zelf een scout, bij Thila Coloma, de organisatie waar ze tot vorig jaar voor een deel verantwoordelijk was voor de leiding van de Akabe groep Tictak 2.
Thila Coloma

Anders Kan Best

Akabe (A Ka Be) staat voor: Anders Kan Best. Deze groepen zijn bedoeld voor kinderen met een mentale of lichamelijke beperking, die het ook leuk vinden om bij de scouts te gaan. Zoals de naam het al zegt, het gaat allemaal anders, maar het kan best. Ook deze kinderen leren zelf een vlot te bouwen en een vuur te maken.

Thila Coloma

Hanne komt koken

Toen Hanne meedeed aan K3 Zoekt K3 hebben ze bij Thila Coloma natuurlijk allemaal op hun Carriça gestemd, en zelfs met de hele groep live naar de finale gekeken.

Helaas had Hanne nadien weinig tijd om terug te gaan, maar zoals ze in deze ontroerende video aan een meisje uit haar oude scoutsgroepje belooft, komt ze samen met Marthe en Klaasje nog wel een keertje koken.

Een K3’tje ben je

Zo zie je maar weer. Een echt K3’tje, dat ben je gewoon. Dat word je niet door veel optredens te doen of zanglessen te nemen, of door je haar in twee staarten te doen. Hanne is daarvan het levende bewijs. En wat zijn we daar blij om.

vtm

Gesponsorde artikelen