Left Right
scrollTop top

Toeriste brengt gestolen voorwerpen terug naar Pompeii omdat ze “vervloekt” zijn


Pompeii Stelen Terug Vervloekt
© EPA

Een Canadese vrouw heeft verschillende voorwerpen teruggestuurd naar de toeristische site van Pompeii. Ze had die vijftien jaar geleden gestolen, en heeft sindsdien heel veel ongeluk gehad. Ze is ervan overtuigd dat de voorwerpen vervloekt zijn en smeekt om “vergiffenis van God”.

Al sinds de archeologische site in Pompeii opengesteld is voor toeristen, wordt daar gestolen. Ondertussen hebben ook al heel wat mensen spijt van hun diefstal gekregen, en hebben ze de voorwerpen die ze hebben gestolen, teruggestuurd.

Dat gebeurt zodanig veel dat op de site zelfs een museum is opgericht waar alle teruggekeerde gestolen stukken én de brieven vol bekentenissen tentoongesteld worden. De nieuwste in die tentoonstelling is een specialleke.

Vervloekt

Een Canadese vrouw, genaamd Nicole, heeft namelijk verschillende voorwerpen teruggestuurd naar Pompeii, schrijft The Guardian. De reden? Ze heeft te veel ongeluk gehad sinds ze die had meegenomen naar huis, en dus zijn ze volgens haar vervloekt.

Het gaat om verschillende mozaïektegels, stukken van een amfoor en stukjes keramiek. Die (delen van) voorwerpen had ze in 2005 gestolen. Sindsdien heeft ze twee keer tegen borstkanker gevochten en heeft ze financiële problemen gehad.

Pijn en lijden

In het pakket dat een reisagent uit het zuiden van Italië ontving, zaten ook stenen die een ander Canadees koppel wilde terugsturen. “We hebben ze meegenomen zonder te denken aan de pijn en het lijden die de arme zielen hebben ervaren tijdens de uitbarsting van de Vesuvius en hun vreselijke dood”, schreven ze in een brief.

eBay

Het overgrote deel van de toeristen die steelt van de toeristische site in Pompeii doet dat om souvenirs te kunnen meenemen naar huis. Maar soms gaan mensen nog een serieus stapje verder. Zo is een vijftiental jaar geleden een steen op eBay verschenen, die in 1958 van de site is verdwenen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.750.988
 • Aantal
  doden
  1.409.160
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  561.803
 • Aantal
  doden
  15.938