Toeval? Jeroen Meus stelt nieuw boek voor vlak na boekvoorstelling van concullega Pascale Naessens…

Toeval? Jeroen Meus stelt nieuw boek voor vlak na boekvoorstelling van concullega Pascale Naessens…

Timing is key als je in de keuken staat. En dat beseft Jeroen Meus blijkbaar maar al te goed. Net nu Pascale Naessens haar achtste kookboek ‘Puur Pascale 2’ voorstelt, post Jeroen Meus de cover van zijn nieuwste culinaire lectuur op Instagram. “Super fier op mijne jongste!”, schrijft de ‘Dagelijkse Kost’-kok erbij. “Nu grootbrengen met veel gezond verstand, liefde en humor. Veel plezier ermee.” Toeval of een berekende move van Jeroen Meus?

Tijdens de persconferentie van het nieuwe boek van Pascale Naessens heeft Jeroen Meus de cover van zijn eigen nieuw kookboek op Instagram gedeeld. Het boek van Jeroen Meus heet ‘Dagelijkse Kost 2’ en dat van Pascale Naessens ‘Puur Pascale 2’.

Gisteren haalde Pascale Naessens nog publiekelijk uit naar de Leuvense tv-kok. “Er zijn mensen die opzoekingswerk hebben gedaan en Jeroen Meus heeft meer recepten met quinoa dan ik”, zei ze op Joe FM. Onlangs zei Jeroen Meus nog “dat we massaal quinoa, bessen en superzaden eten”. Maar volgens Pascale Naessens is de hele heisa dan ook serieus opgeblazen en is er helemaal geen sprake van ‘kamp boter’ en ‘kamp quinoa’. “Ook ik gebruik weleens boter”, gaat Pascale Naessens verder. “Mijn basisvet is olijfolie, maar als ik bak op hogere temperaturen gebruik ik ook soms kokosvet of boter. Variëren is belangrijk, dat zeg ik al in mijn eerste boek.”

Ook heeft Delhaize Jeroen Meus en ‘Dagelijkse Kost’ laten vallen, omdat de winkelketen “andere prioriteiten” zou hebben.

Naessens: “Ik kreeg het compliment dat ik meer bereik bij mensen dan hij”

Ook in Story geeft Pascale Naessens de critici hun vet. “Ach, dat wordt allemaal fel opgeblazen”, zegt ze. “Een beetje animo is niet slecht, maar ik wil die discussie niet meer voeren. Als pionier van gezonde voeding is het logisch dat je tegenkanting krijgt. Het stoort me alleen dat dit debat niet altijd inhoudelijk, maar soms ook persoonlijk wordt gevoerd. In het begin wou ik mezelf verdedigen, nu steek ik mijn energie daar niet meer in. Al die kritiek zorgt er trouwens voor dat ik nog meer mijn eigen pad wil volgen. Onlangs kreeg ik ook nog een mooi compliment van een cardioloog: dat ik veel meer bereik bij mensen dan hij (Jeroen Meus, red.). Ik stond perplex. Als ik zulke dingen hoor, trek ik me de kritiek van alle muggenzifters niet aan.”

Gesponsorde artikelen