Nog genoeg toiletpapier in huis? Met deze tool weet je het meteen!

Toiletpapier
Pexels

Er is ongetwijfeld nog nooit zoveel over toiletpapier gepraat dan de afgelopen dagen. Want wat is dat toch met die rare gekte rond toiletpapier? Die immense vrees om plotseling zonder te vallen gedurende de quarantaine is bij sommigen waarschijnlijk een overheersende gedachte. Maar is al dat overdreven gedoe wel echt nodig?

Neen. Je hamsterwoede van toiletpapier is helemaal niet nodig. Want met een pak wc-papier kom je zeker een tijdje door. Maar hoelang is dat dan ongeveer? Een Britse website geeft je het verlossende antwoord met zijn calculator!

How much toilet paper?

Ze zeggen vaak desperate times call for desperate measures. Maar in het geval van toiletpapier zijn die wanhopige acties toch wat overdreven. En dat vinden de uitvinders van de tool How much toilet paper? ook. Zij hebben een calculator gemaakt waarbij je eenvoudig kan berekenen hoeveel toiletpapier je nodig hebt om het coronavirus en de bijhorende quarantaine te overleven. Want geef toe, iedereen wil toch wel weten hoelang je nu met een toiletrol doet.

Hoe bereken je je toiletpapiervoorraad? Ga naar deze website. Hierop moet je aanduiden over hoeveel toiletrollen je beschikt en hoeveel keer per dag je een bezoekje brengt aan het toilet. Maar je hebt ook nog geavanceerde opties voor een specifiekere berekening. Zo kan je aanduiden hoeveel keer je veegt per bezoek, hoeveel velletjes je gebruikt, hoeveel velletjes er per rol zijn, hoe groot je gezin is en hoelang je in quarantaine zit. En voila, je hebt meteen duidelijkheid!

Eenvoudige calculator

We zullen even een standaardberekening maken. Stel dat je verpakking 24 rollen telt. Een persoon gaat gemiddeld 5 keer per dag naar toilet. Als we de geavanceerde opties even laten voor wat ze zijn, dan kom je op 77 dagen voor een persoon. Als je het aanpast naar een gemiddeld gezin van vier personen, dan gaat je toiletpapiervoorraad nog altijd 19 dagen mee. Dus dat wil zeggen dat je zeker en vast met 1 verpakking toekomt. Knoop het in je oren!

De calculator is gemaakt door de Londense student Softwareontwikkelaar Ben Sassoon en Sam Harris nadat ze een discussie hadden over hoeveel toiletpapier ze elk op een dagelijkse basis gebruikten en hoe dat zou veranderen tijdens de pandemie. De calculator wordt al door meer dan 5 miljoen mensen gebruikt en helpt zo het tekort aan toiletpapier over de hele wereld te verminderen.

De website laat ook weten dat de gemiddelde gebruiker 500 procent meer toiletpapier in zijn bezit heeft dan wat nodig is voor de quarantaine. Dus wees niet egoïstisch, denk aan je medemens en hamster niet.

Gesponsorde artikelen