Left Right
scrollTop top

Tom Hanks is officieel Grieks staatsburger


Hanks Greece
© De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis en diens echtgenote, samen met Rita Wilson en Tom Hanks. (ISOPIX)

Tom Hanks en zijn vrouw Rita Wilson hebben deze week een speciale reden om te vieren: ze zijn allebei officieel Griekse staatsburgers.

Op een foto die de premier van het land op sociale media plaatste, houden de twee acteurs trots hun gloednieuwe paspoorten omhoog. Griekenland bood het ere-burgerschap aan het koppel en hun twee kinderen, als erkenning voor de hulp van de familie bij het inzamelen van fondsen voor de slachtoffers van de bosbranden in de buurt van Athene in 2018. Die bosbranden eisten toen de levens van meer dan 100 mensen. Sinds kort hebben Hanks en Wilson ook de echte nationaliteit, waarvoor ze eerst een eed moesten afleggen.

Bekeerling

“Tom Hanks toonde oprechte interesse in de slachtoffers van de bosbranden en hielp ons wereldwijd om aandacht te vragen voor de natuurramp”, vertelde de Griekse minister van Binnenlandse Zaken Takis Theodorikakos aan CNN. Wilson, die gedeeltelijk van Griekse origine is, en Hanks, die zich liet bekeren tot de Grieks-Orthodoxe Kerk, brengen hun vakanties vaak door in Griekenland, waar ze een eigendom hebben op het eiland Antiparos.

Een helende plek

Tom Hanks and wife Rita wilson tested positive for coronavirus
Tom Hanks en Rita Wilson

Hanks en Wilson hebben meerdere films geproduceerd in Griekenland, waaronder My Big Fat Greek Wedding en de Mamma Mia!-films. “Ik ben eigenlijk al 32 jaar lang Grieks”, vertelde Hanks tijdens de Golden Globe Awards eerder dit jaar. “Griekenland is een toevluchtsoord … Ik ben overal ter wereld geweest, ik heb de mooiste plekken gezien, maar geen van hen komt in de buurt van Griekenland. Het land, de lucht, het water, het is goed voor de ziel, het is een helende plek”, zegt de acteur verder.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755