Left Right
scrollTop top

Tom Lenaerts breekt stilte over zaak De Pauw: “Nooit iets gemerkt”


Tom Lenaerts breekt stilte over zaak De Pauw: “Nooit iets gemerkt”

Naast een korte, diplomatische reactie gaf Tom Lenaerts geen commentaar op de storm waarin zijn vriend Bart De Pauw terechtkwam naar aanleiding van vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag. Nu zegt Lenaerts dat de straf, die De Pauw krijgt, niet in verhouding tot de feiten, die hij gepleegd heeft.

Bart en ik zijn al vijfentwintig jaar vrienden”, zegt Tom Lenaerts in de kranten van De Persgroep. “Ik heb nooit iets gemerkt van de dingen waar hij nu van wordt beschuldigd.”

Toch nuanceert hij: “Je kan een mens nooit helemaal kennen. Dus wat als er wél dingen zijn gebeurd? Dan wil ik ook respect opbrengen voor de mensen die er mogelijk het slachtoffer van zijn geweest.”

Straf niet in verhouding

Over de straf die De Pauw opgelegd is, is Lenaerts wél duidelijk: “Die staat absoluut niet in verhouding tot de mogelijke feiten. Daarom: hoe sneller alles uitgeklaard wordt, hoe beter voor iedereen.”

“Hele vieze grens”

Lenaerts laat zich naar eigen zeggen niet beïnvloeden door de hele kwestie: “Ik ga op juist dezelfde manier met mensen om als vroeger. Ik vind dat allemaal niet zo moeilijk, die vervagende grenzen. Elke weldenkende mens wéét toch waar die grens ligt? Het is de machtsverhouding die het moeilijk maakt.”

“Ik zou perfect kunnen flirten met een 21-jarige stagiaire die hier héél graag wil werken. Maar dat doe ik niet. Punt. Want dan ga ik voorbij een hele vieze grens: eigenlijk zou zo’n meisje mij, als vijftigjarige, op zo’n moment een pets in mijn gezicht moeten geven. Maar dat durft ze dan niet net door die machtsverhouding. En dat is niet oké.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899