Kasabian-zanger bekent mishandeling van ex-verloofde en komt er met werkstraf van af

Tom Meighan mishandeling verloofde werkstraf
EPA

Tom Meighan, de voormalige zanger van de grote, Britse rockband Kasabian, heeft bekend dat hij zijn verloofde Vikki Ager mishandeld heeft. Dat melden verschillende Britse media. Meighan zou ervan afkomen met een werkstraf.

De 39-jarige rocker deed de bekentenis in een rechtbank in de Engelse stad Leicester. De pers was massaal aanwezig op de zitting en meldde dat op beelden van undercovercamera’s te zien was hoe Meighan zijn vriendin meerdere keren sloeg. Ook zou hij haar aan de enkels naar de achtertuin hebben gesleept. De feiten dateren van 9 april 2020. Meighan was tijdens de mishandelingen duidelijk dronken. Dat gaf hij ook toe.

De verdediging van de advocaat luidde dat Meighan met een een alcoholprobleem kampte en het zeer lastig vond om niet te kunnen touren en optreden door de coronacrisis.

De Britse openbare omroep BBC meldt dat Meighan een taakstraf van 200 uur opgelegd kreeg. De rechter wees erop dat hij niet alleen zijn ex-verloofde, maar ook heel wat fans en voormalige bandleden veel verdriet heeft aangedaan.

Band distantieerde zich al

De band maakte voor de zitting al bekend dat Meighan als zanger zou vertrekken. “Tom worstelt al geruime tijd met persoonlijke problemen die zijn gedrag hebben beïnvloed”, was er in een tweet te lezen. “Hij wil zijn leven weer op de rails krijgen en heeft daar al zijn energie voor nodig.” Kasabian reageerde verder niet op het voorval.

Britse trots

Meighan was sinds de oprichting van Kasabian in 1997 de zanger van de band. Kasabian is één van de grootste moderne rockgroepen uit Engeland. Sinds hun self-titled debuut uit 2004 zijn ze niet meer weg te denken uit de Britse rockscene. Met hun volgende plaat ‘Empire’ uit 2006 brak de band internationaal door. De mannen van Kasabian staan bekend om hun stuwend gitaargeluid, melodische, dominante vocals en in your face-teksten over zware en abstracte onderwerpen.

De groep was al het voorprogramma van onder andere de Rolling Stones, Oasis en de Black Rebel Motorcycle Club. Hun bekendste nummers zijn Fire, Ill Ray (The King), You’re In Love With a Psycho en Club Foot.

Gesponsorde artikelen