Tom Morello flirt met dancemuziek op nieuwe soloplaat ‘The Atlas Underground’

Tom Morello flirt met dancemuziek op nieuwe soloplaat ‘The Atlas Underground’

Voormalig Rage the Machine-gitarist Tom Morello heeft zijn soloplaat ‘The Atlas Underground’ uitgebracht. Daarop staan enkele interessante collaboraties, onder andere met Steve Aoki, Marcus Mumford, Vic Mensa en Big Boi. Het album komt uit op 12 oktober.

Morello probeert met ‘The Atlas Underground’ “een sonische samenzwering te houden met artiesten uit uiteenlopende genres die gelijkgezind zijn”. Dat zegt hij aan het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone.

Of Morello de rock- en metalfans, die hij vergaarde met zijn werk bij Rage the Machine en Audioslave, zal kunnen bekoren, is nog maar de vraag. Zo barst de muziek op ‘The Atlas Underground’ van de EDM– en dance-invloeden. Dat is natuurlijk niet verwonderlijk, want hij werkt samen met artiesten zoals Steve Aoki, Marcus Mumford, Vic Mensa en Big Boi.

“Gitaaralbum met stempel 2018”

“Ik was in het geniep heel lang aan dit album aan het sleutelen”, zegt Morello nog. “Ik wou zonder schroom een gitaarplaat maken, maar dan met de stempel van 2018 op het vlak van geluid.”

Morello verantwoordt zich ook voor zijn samenwerking met moderne dj’s: “Wat ik in hun muziek hoor, lijkt heel sterk op de rock-‘n-roll waar ik zo van hou. Het draait vooral om spanning opbouwen en die dan loslasten.”


“Het waren enorme drops. Dat is wat we gemeenschappelijk hebben, zij op de dansvloer, ik in de moshpit.”

Ook rapper Killer Mike is op het album te horen. Dat die een rising star is, is een understatement. Zo rapte hij onlangs nog op de track Let’s Go (The Royal We) van Run the Jewels. Dat nummer werd als soundtrack gebruikt voor de film Venom.

De meest opvallende tracks zijn How Long, Find Another Way en We Don’t Need You.

Gesponsorde artikelen