Tom Van Grieken (Vlaams Belang): “Het grootste issue nu? De multiculturele tijdbom die zal ontploffen”

Tom Van Grieken (Vlaams Belang): “Het grootste issue nu? De multiculturele tijdbom die zal ontploffen”

Niemand doet het hem voor: hij is nog geen 30 en is nu al partijvoorzitter van Vlaams Belang. Tom Van Grieken is de jongste van de hoop en heeft een vreselijk moeilijke opdracht: zijn partij terug leven in blazen. Gelukkig heeft hij alvast een duidelijke politieke visie: “Ik pleit onomwonden voor een onafhankelijk Vlaanderen, zónder halfslachtige tussenoplossingen à la confederalisme. En ik wil ook af van de bemoeizieke schoonmoeder die de EU is.”

Wat drijft jou in de politiek?

“Ik kom met mijn partij op voor onze eigen cultuur, waarden, normen, volk en land. Niet tegen, maar vóór iets. Onze Vlaamse identiteit ligt wel op verschillende vlakken onder vuur, waardoor ik die zaken wel bij naam moet noemen. In vele grootsteden is er de oprukkende vervreemding. Vele Vlamingen voelen zich niet meer thuis in hun eigen straten, omdat ze hun eigen taal niet meer kunnen spreken, geen varkensvlees meer kunnen kopen in de buurt en alle volkscafés zien vervellen tot theehuizen. Bovendien hebben de Vlamingen net als elk volk in de wereld recht op een eigen staat, waar ze hun eigen wetten kunnen stemmen en hun eigen beleid kunnen uitstippelen. Het is inmiddels al lang duidelijk dat dit niet kan binnen België, dus ik pleit onomwonden voor een onafhankelijk Vlaanderen, zónder halfslachtige tussenoplossingen à la confederalisme. Overigens wil ik ook af van de bemoeizieke schoonmoeder die de EU is.”

“Kortom: mijn voornaamste drijfveer is vrijheid. Een vrij Vlaanderen, waar Vlamingen zich thuis voelen en overal en altijd hun eigen taal kunnen spreken, vrij van de EU en van België.”

Merk je dezelfde drijfveren bij generatiegenoten over partijgrenzen heen?

“Ik ben er van overtuigd dat mijn generatiegenoten in andere politieke formaties in se om dezelfde reden in de politiek zijn gestapt als ikzelf: ook zij willen de samenleving ten goede veranderen. Alleen lijkt het me vandaag de dag zo te zijn dat mijn partij de enige is die er helemaal van overtuigd is dat échte veranderingen ten goede niet meer binnen België kunnen gebeuren. De enige andere partij die dat voor de verkiezingen ook verkondigde, heeft al zijn principes daaromtrent intussen overboord gegooid om toch maar deel te nemen aan de macht.”

“Ook wat betreft onze afkeer van de Europese Unie, waarvan de werking weinig democratisch kan genoemd worden, staan wij alleen. Althans wat betreft het partijpolitieke landschap. Daarnaast zijn er nog vele generatiegenoten van mij die misschien niet partijpolitiek actief zijn, maar die wel dezelfde bekommernissen als mezelf delen.”

Wie zijn die generatiegenoten waarmee je dezelfde drijfveren deelt?

“Vele van mijn generatiegenoten die dezelfde drijfveren als mezelf hebben, ontmoet ik vanzelfsprekend binnen mijn eigen partij. Ondanks de moeilijke periode die onze partij doormaakt, zijn er nog steeds vele jongeren die zich achter onze idealen scharen en zich inzetten voor onze partij, zowel in de parlementen, maar ook daarbuiten.”

“Daarnaast kom ik nog vaak in contact met mensen uit andere organisaties die zich ook wel kunnen vinden in onze boodschap. Ik denk dan aan een middenveldorganisatie zoals de Vlaamse Volksbeweging (VVB), maar ook aan studentenverenigingen zoals het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) of de Nationalistische Studentenvereniging (NSV).”

Wat wordt volgens jou hét politieke issue van jouw generatie?

“Het grootste politieke issue van mijn generatie, zal de multiculturele tijdbom zijn die tot ontploffing zal komen. Vele objectieve feiten hieromtrent zijn immers jarenlang vakkundig onder de mat geschoven of zelfs steenhard ontkend. De helft van de kinderen in de basisscholen in onze grootsteden is moslim. Die moslimkinderen van vandaag zijn de (jong)volwassen moslims van morgen. Deze kinderen groeien op in een samenleving die door een groot deel van hun ouders verworpen wordt.”

“Een studie toonde recent aan dat 66 procent van de Europese moslims de koran als belangrijker beschouwt dan onze democratisch gestemde wetten. Verschillende andere bevragingen hebben reeds aangetoond dat dat de waarden zijn die zij van thuis mee krijgen, wat wij ook doen. Ik vrees dus dat de aanslagen in Parijs (en dichter bij de deur) nog maar het begin zijn.”

Gesponsorde artikelen