Left Right
scrollTop top

Tom Waes gaat terug naar zijn roots als acteur en speelt de hoofdrol in nieuwe fictiereeks op één


Tom Waes gaat terug naar zijn roots als acteur en speelt de hoofdrol in nieuwe fictiereeks op één

We zouden het soms vergeten, maar Tom Waes is zijn carrière eigenlijk begonnen als acteur. En toen ze hem vroegen om de hoofdrol in een nieuwe fictiereeks te spelen, moest hij niet lang nadenken. Een titel voor de serie is er nog niet, maar Tom zal een agent spelen die samen met een collega undercover gaat in het drugsmilieu.

Voorlopig heet de reeks Undercover, maar vermoedelijk zal er nog wel een nieuwe naam volgen. Het wordt een zwart-komische reeks die gebaseerd is op waargebeurde feiten. Tom Waes speelt de mannelijke hoofdrol, een Belgische agent, en zijn tegenspeelster wordt een Nederlandse actrice. Haar naam kennen we op dit moment nog niet. De reeks van productiehuis deMENSEN, dat de meeste succesprogramma’s van Tom Waes de laatste jaren gemaakt heeft, wordt pas in de zomer van volgend jaar opgenomen.

“Dat gaat vonken geven”

Dat betekent dus ook dat we de fictiereeks niet voor 2018 op één zullen zien. In afwachting daarvan zal Tom Waes natuurlijk nog een nieuw seizoen van Reizen Waes presenteren. Tom heeft eigenlijk al een aanzienlijk aantal rollen gespeeld. Hij was te zien in De Zaak Alzheimer, Het geslacht De Pauw, Aspe, Nieuw Texas, Buitenspel en De SM rechter. “Acteren is een grote liefde van mij, alleen heb ik er door m’n andere programma’s de voorbije jaren weinig tijd voor gehad.”

Hans Herbots, die momenteel de Britse reeks Riviera regisseert, zal de regie voor z’n rekening nemen. “Undercover combineert alle ingrediënten die een topreeks nodig heeft: sterke personages, een geweldig spannend verhaal en een stevige dosis zwarte no-nonsense humor”, zegt hij. “Tom Waes is mijn ideale witte konijn: geweldige presence, grote naturel, én acteertalent. Als hij met zijn gekende drive naar de set komt dan gaat dat serieuze vonken geven! Ik zet mij al schrap.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308