Tommelein (Open Vld) eist sjerp op met steun van Groen in Oostende, tegen Vande Lanotte (sp.a) in

Tommelein (Open Vld) eist sjerp op met steun van Groen in Oostende, tegen Vande Lanotte (sp.a) in

Oostende staat voor lastige onderhandelingen. De Stadslijst van burgemeester Johan Vande Lanotte blijft de grootste voor de Open Vld van uitdager Bart Tommelein. Die laatste eist wel de burgemeesterssjerp op.

Bart Tommelein eist de post van burgemeester op in Oostende. Nochtans strandt met zijn partij op de tweede plaats met 19,8 procent, een stijging van 6,4 procent. De Stadslijst van Vande Lanotte blijft zo de grootste partij met 22,8 procent. De huidige burgemeester moet zo wel een verlies slikken van 9,3 procent.

Ook persoonlijk verliest Vande Lanotte want Tommelein haalt bijna 1.000 voorkeursstemmen meer. Genoeg reden voor de lijsttrekker van Open Vld om de burgemeesterssjerp op te eisen.

Vande Lanotte blijft grootste

N-VA volgt op de derde plaats met 16,5 procent (-6,2%). Vlaams Belang groeit tot 13,1 procent (+5,4%) en Groen tot 12,5 procent (+2,4%). CD&V verliest en komt op 7,8 procent (-1,7%).

Daarmee zijn de kopstukken Vande Lanotte en Tommelein zo goed als tot elkaar veroordeeld. Een coalitie zonder zowel de Stadslijst als Open Vld is heel onrealistisch, al worden het nog zware onderhandelingen. Wouter De Vriendt van Groen sprak al zijn steun uit voor Tommelein (Open Vld).

Gesponsorde artikelen