Tomorrowland doet stockverkoop: van tenten tot kampeerstoeltjes

Tomorrowland

Vandaag en morgen kan je in Willebroek terecht voor tweedehands kampeerspullen die achterbleven na Tomorrowland. Het gaat om verschillende spullen zoals tenten, slaapzakken en kampeerstoeltjes die mensen achterlieten op Tomorrowland vorig jaar.

Als je goedkoop tenten, slaapzakken en kampeerstoelen wil kopen moet je dit weekend naar Willebroek. Je kan namelijk in tweedehandswinkel Ecoso terecht voor achtergelaten spullen van de Tomorrowlandeditie vorig jaar. Vanmorgen stond er voor de opening al een grote rij van zo’n 70 mensen aan te schuiven om een slag te gaan.

“Tot 2015 werd het achtergelaten kampeermateriaal na Tomorrowland weggegooid”, vertelt Jolien Roelandt, communicatieverantwoordelijke voor Ecoso, aan HLN. Ze startten toen met het project Camp2camp. Met dat project wilde het bedrijf alle achtergelaten kampeermeubels na Tomorrowland een nieuw leven inblazen. Ze reinigden en controleerden het materiaal en verkochten het dan opnieuw.

Nieuw leven

In 2016 werd er een model opgericht zodat mensen kampeerspullen konden huren voor Tomorrowland. Op die manier moeten festivalgangers geen nieuwe kampeerspullen kopen en heeft de organisatie van Tomorrowland minder opruim achteraf.

De prijzen tijdens de stockverkoop zijn totaal niet duur. Zo betaal je amper 25 euro voor een slaapzak, 15 euro voor een matras en 5 euro voor een kampeerstoeltje. Wil je een Tomorrowlandtent dan betaal je 40 euro. Het publiek tijdens de stockverkoop verschilt ook. “We krijgen mensen uit de buurt over de vloer die het festival heel genegen zijn, maar ook gewoon mensen die gaan kamperen, jeugdbewegingen die langskomen om te kijken wat zij kunnen gebruiken, het is een gevarieerd publiek”, vertelt Jolien.

De spullen die bezoekers dit jaar achterlieten op Tomorrowland werden ook bij elkaar geraapt. Die maken de medewerkers van Camp2camp nu schoon, zodat die volgend jaar ook verhuurd kunnen worden.

Gesponsorde artikelen