Tomorrowland krijgt steun van Brussels Airlines in burenruzie

Tomorrowland krijgt steun van Brussels Airlines in burenruzie

Tomorrowland mag op heel wat steun rekenen in het kort geding dat zeven buren tegen het festival aanspannen. Maar liefst 33 bedrijven uit binnen- en buitenland steunen het dancefestival, onder hen ook luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines. “Als Tomorrowland wordt afgelast, zitten wij met een enorme financiële kater”, klinkt het.

“Wij zijn de vliegpartner van Tommorowland en hebben zo’n 20.000 vliegtickets verkocht aan festivalgangers”, zegt woordvoerder Geert Sciot van Brussels Airlines. “We hebben er alle baat bij dat het festival doorgaat, dus het is logisch dat we de organisatoren steunen.”

Naast Brussels Airlines zijn er dus nog 32 andere bedrijven die zich achter Tomorrowland scharen. Het gaat om podiumbouwer StageCo, maar evengoed om enkele lokale ondernemingen en sportverenigingen. “Als het festival niet doorgaat, is dat een zware economische klap met ontslagenen en zelfs faillissementen tot gevolg”, zegt het advocatenkantoor dat de 33 bedrijven vertegenwoordigt.

Vorig jaar leverde Tomorrowland nog 70,6 miljoen euro op voor de Vlaamse economie, en dat met 180.000 bezoekers. De dubbele editie van dit jaar zou dus nog veel meer geld in het laatje brengen.

Burenruzie

Enkele buren van het festival eisen, uit vrees voor overlast, dat Tomorrowland dit jaar verboden wordt. Naar aanleiding van de tiende verjaardag van het dancefestival is er dit jaar een dubbele editie gepland. In de weekends van 18 tot 20 juli en 25 tot 27 juli zouden 360.000 muziekliefhebbers het festival in Boom moeten bezoeken.

De burenkwestie zorgde ook voor heel wat ophef op de sociale media. Begrijpelijk als je weet dat slechts zeven klagers het festival willen dwarsbomen.

Bron: De Standaard

Gesponsorde artikelen