Tomorrowland-proces: klagers willen maar 3 uur muziek

Tomorrowland-proces: klagers willen maar 3 uur muziek

Zijn de 7 buurtbewoners van Tomorrowland (drie hebben afgehaakt) nu redelijker geworden? Ze eisen niet meer dat het festival verboden wordt, dat wel. Maar hun huidige eis komt op hetzelfde neer: maar 3 uur muziek per dag. Dat zegt de advocate van de zeven op het proces. Uitspraak ten gronde op 8 mei. 

Geen eis tot verbod dus, voor de zeven, maar daarmee is de zaak helemaal niet van de baan. De zeven zijn akkoord dat het festival over twee weekends gespreid wordt. Alleen komen ze met een andere, wel heel ‘originele’ eis: niet meer dan 3 uur per dag muziek. Dat zou van Tomorrowland meteen het meest unieke (en riducule) muziekfestival ter wereld maken. 

De facto verbod, maar andere verdedigingslijn

En er is meer. De klagers eisen dat de muziek elke dag stopt om 1 uur en op zondag al om middernacht. De advocaat van Tomorrowland herleidde de eis tot wat ze is: de facto een verbod. 

Maar met hun eis gooien de zeven klager, vertegenwoordigd door advocate Griet Cnudde, het roer wel serieus om qua juridische redenering. Tot nog toe mikten ze op een verbod omdat Tomorrowland helemaal geen vergunning heeft om een festival te organiseren met 360.000 bezoekers. Maar dat totaalverbod is alvast juridisch ‘gematigder’, door nu het te beperken in tijd. De rechter in kort geding moet zich nu nog uitspreken. Dat gebeurt alvast voor 8 mei. 

Klagers haken af na bedreigingen

Initieel wilden de buren anoniem blijven, maar hun identiteit lekte toch uit. Net vanmorgen kwamen ze in het nieuws omdat drie afgehaakt zijn. De advocaat maakte er meteen een argument van in haar zaak. “Sommige van mijn cliënten zijn bezweken onder de psychische druk en bedreigingen”, zegt advocate Griet Cnudde aan Het Laatste Nieuws. “Nochtans zijn dit moedige mensen die het lef gehad hebben hun stem te laten horen.”

Tomorrowland
Tomorrowland

Gesponsorde artikelen