Tomorrowland-tickets op de zwarte markt aangeboden aan woekerprijzen

Tomorrowland-tickets op de zwarte markt aangeboden aan woekerprijzen

Het is een jaarlijks fenomeen geworden: op amper een uur waren de tickets exclusief voor de Belgische markt al helemaal uitverkocht. En het duurde niet lang of die tickets vonden een weg naar de zwarte markt, waar ze tegen woekerprijzen werden aangeboden. Maar opgelet, want dat is strafbaar en kan leiden tot enorm hoge boetes.

De populariteit voor het Belgische Tomorrowland lijkt haast niet af te nemen. Weer waren de beschikbare tickets in een mum van tijd uitverkocht. In totaal zijn nu al zo’n 285.000 van de in totaal 400.000 tickets verkocht.

Drie keer de officiële prijs

Door de grote belangstelling is het enorm moeilijk om aan tickets te raken. En daar maken sommigen gebruik van om grof geld te verdienen. Op de zwarte markt werden al snel tickets aangeboden aan woekerprijzen. Tickets aan twee tot zelfs drie keer de officiële prijs zijn al lang geen uitzondering meer.

Het doorverkopen van je ticket is toegelaten, maar dan moet dat wel aan de originele prijs gebeuren. Doe je dat niet, kan dat je duur komen te staan. Dan loop je “gevaar beboet te worden”, stelt Petra Baeck, woordvoerster van 2dehands.be, aan VTM NIEUWS. Die boetes kunnen oplopen tot 60.000 euro.

Ticket koppelen aan identiteitskaart

Dat illegale doorverkopen probeert de organisatie tegen te gaan door het ticket te koppelen aan je identiteitskaart. Momenteel kan dat echter nog niet. Pas al de volledige verkoop is afgelopen, kan je je ticket koppelen. Die officiële verkoop eindigt volgende week, wanneer ook de overige 115.000 tickets worden verkocht.

Tot volgende week kan je dus nog makkelijk je ticket doorverkopen, aangezien die nog niet persoonlijk zijn toegewezen. Dat systeem werd ingebouwd omdat de Tomorrowland-organisatie merkte dat vele mensen het maximum van het toegelaten aantal tickets koopt, met het idee die door te verkopen aan vrienden of familie. Als dat niet lukt, blijven ze natuurlijk met ongebruikte tickets achter. Tomorrowland wil die mensen de mogelijkheid geven nog makkelijk een overnemer te vinden. Al moeten de tickets dan wel aan de officiële prijs worden verkocht.

Gesponsorde artikelen