Tomorrowland weekend 1: 24 drugsdealers en 231 gebruikers gepakt

tomorrowland

Tijdens het eerste weekend van Tomorrowland 2019 werden 24 drugsdealers en 231 gebruikers gevat. Amper één van die dealers heeft de Belgische nationaliteit. Twee gauwdieven vielen de politie aan met pepperspray toen ze gesnapt waren.

De federale politie staat in voor de veiligheid op en rond Tomorrowland. Dat melden de kranten van De Persgroep. Aan de ingang van het festival en op het terrein controleren ze op druggebruik, drughandel en gauwdiefstal. 21 van de gevatte dealers moeten dit najaar al voor de rechter verschijnen. Drie van hen werden aangehouden door de onderzoeksrechter, omdat ze zo’n grote hoeveelheden bij hadden, onder wie de Nederlandse actrice Imanuelle Grives.

De dealers kwamen onder andere uit Nederland, Groot-Britannië, Italië, de VS, Spanje en Duitsland. De verdachten zijn tussen tussen 22 en 46 jaar oud. 

Vooral harddrugs

De politie nam in totaal 16.865 euro cash geld in beslag en 505 Britse pond, net als 820 xtc-pillen (waarvan 75 nep), 139 gram cocaïne (waarvan 14 gram nep), 196 gram mdma, 9 gram cannabis, 1 gram hasj, 153 gram ketamine en 54 milliliter ghb. “Gezien de ernstigere effecten van harddrugs, ligt onze focus minder op softdrugs”, laat de politie ook weten.

Gauwdieven met pepperspray

Verder werden nog acht gauwdieven gepakt, die mobiele telefoons, portefeuilles en andere waardevolle bezittingen van festivalgangers probeerden te ontfutselen. Ze kwamen allemaal uit het buitenland. De onderzoeksrechter houdt vijf van hen aan.

Twee Marokkaanse gauwdieven vielen de politie aan met pepperspray toen ze gepakt werden. Daardoor konden twee anderen ontkomen.

In 2018 werden 63 dealers betrapt over twee weekends en in 2017 42.

Gesponsorde artikelen