Tomorrowland weekend 2: zo ‘streng’ zijn de controles

newsmonkey

Tijdens het eerste weekend van Tomorrowland 2019 werden 24 drugsdealers en 231 gebruikers gevat. Nochtans beweren sommigen dat heel wat overtreders gewoon vrijuit gaan op het festival. Zo streng zijn de controles op het tweede weekend van Tomorrowland.

Wie het festivalterrein van Tomorrowland wil betreden, moet zijn/haar rugzak of handtas (soms zelfs twee keer) openen. De security-medewerkers controleren de inhoud van je handbagage en daarmee is de kous af. Doorgaans worden festivalganger niet gefouilleerd. Uiteraard is het op logistiek vlak voor de beveiligingsmedewerkers van het festival niet evident om elke festivalganger van top tot teen te besnuffelen.

Op sommige plaatsen zijn wel drugshonden aanwezig. Ook nodigen de festivalorganisatoren mensen, die in het bezit zijn van drugs, uit om hun verboden middelen in de vuilnisbak te droppen voor het festivalterrein.

Wie dus in zijn/haar portefeuille of smartphonehoes illegale middelen heeft zitten, loopt een laag risico om gepakt te worden.

newsmonkey
newsmonkey

Gesponsorde artikelen