Tomorrowland Winter geschrapt door coronavirus, pistes blijven wél open

Tomorrowland Winter Corona
Twitter/@TMLwinter

Slecht nieuws voor wie houdt van festivals op de skipiste, want Tomorrowland Winter gaat niet door. Dat heeft de Franse regering beslist. Het festival zou doorgaan van 14 tot 21 maart in de Franse Alpen, maar is geannuleerd door de dreiging van het nieuwe coronavirus Covid-19.

De organisatie van Tomorrowland weet wat de mensen vandaag de dag willen. De combinatie van wintersport en (zomer)festivals, was dan ook een topidee. Tomorrowland Winter zag vorig jaar het levenslicht en werd meteen een gigantisch succes.

Coronavirus dwarsboomt de plannen

Ook deze winter zouden fans van Tomorrowland en skiplezier naar Alpe D’Huez in de Franse Alpen kunnen afzakken voor Tomorrowland Winter. Maar die plannen worden gedwarsboomd door het nieuwe coronavirus Covid-19.

De Franse regering heeft de TML-organisatie namelijk laten weten dat het festival niet kan doorgaan. Tomorrowland Winter zou namelijk een bron van heel wat nieuwe corona-besmettingen kunnen zijn. De organisatie van het festival was naar eigen zeggen al sinds afgelopen weekend in contact met de Franse overheid.

Terugbetalingen

Tomorrowland Winter zou doorgaan van 14 tot 21 maart. De voorbereidingen in Alpe D’Huez waren al volop aan de gang. Dat liet de organisatie weten via sociale media.

Wie een ticket had gekocht, wordt persoonlijk gecontacteerd. Dat gebeurt volgens Tomorrowland zelf via e-mail en TML-accounts. De festivalorganisatie bekijkt hoe ze een terugbetaling kan regelen.

Het skigebied waarin Tomorrowland Winter zou doorgaan, blijft wel open.

Gesponsorde artikelen