Tongen draaien met Drake, gouden gebit en héél uitdagende outfits: wat is er mis met Madonna?

Tongen draaien met Drake, gouden gebit en héél uitdagende outfits: wat is er mis met Madonna?

Het zal je maar overkomen. Je treedt op op een van de grootste muziekfestivals ter wereld en plots draait de ‘queen of pop’ je los binnen. Je eerste reactie is om je mond af te vegen en even te bekomen van alles wat er gebeurd is. Jep, we hebben het over Madonna en de bewuste kus met Drake op Coachella afgelopen weekend. Wat bezielt haar om zulke stoten uit te halen? Gaat ze nu echt wel te ver of was het een berekende stunt? 

Choqueren, reacties uitlokken en doen wat een ander niet durft, daar is Madonna mee bekend geworden en het is nog steeds haar handelsmerk. Ook gisteren praatte de hele wereld weer over de Material Girl toen zede 28-jarige rapper Drake een tong draaide op het podium van Coachella. De rapper leek er niet eens van te genieten, want nadien trakteerde hij het publiek op een gedegouteerde blik en veegde zelfs z’n mond af. De reacties op het incident waren over het algemeen negatief, want waar haalt de 56-jarige moeder van vier het in haar hoofd om zoiets te doen? Wat is er mis met Madonna?

Choqueren om te choqueren

Eerst en vooral wil ze met opzet op zoveel mogelijk tenen trappen. Dat bewijst ze bijvoorbeeld door haar gouden gebit voor zoveel mogelijk gelegenheden te dragen. De Like A Virgin-zangeres beseft heel goed dat het publiek het haat als ze het ding draagt. “Het irriteert iedereen als ik mijn grill draag,” zegt ze in een interview, “daarom draag ik het.”

Ze provoceert en is er fier op en dat laat ze ook blijken op Coachella. Toen ze het podium afstapte na de kus met Drake, zei ze nog: “Bitch, I’m Madonna.” Laat dat nu ook net de titel van een van haar nieuwe liedjes zijn. Met haar nieuwe album Rebel Heart wil ze de wereld er duidelijk aan doen herinneren wie de queen of pop is en dat zij zich niets aantrekt van wat de wereld denkt.

Leeftijdsdiscriminatie

Haar acties bewijzen echter dat ze dat wel doet. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de manier waarop ze het hoofd van Drake vastneemt en met hoeveel geste ze daarna het podium afstapt, besef je dat het gaat om een act, een statement, waar ze over nagedacht heeft. Madonna moet wel beseffen dat het opvalt dat ze heel hard probeert en dat dat niet cool overkomt. Maar ze is op missie. Of dat zegt ze althans.

De negatieve reacties die haar de laatste jaren teisteren gaan namelijk hoofdzakelijk over haar gedrag nu ze toch wel al een bepaalde leeftijd heeft bereikt.

In het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone zegt ze dat ze het oneerlijk vindt dat racistische en homofobe reacties niet oké zijn, maar denigrerende reacties over haar leeftijd wel. “Ik volg de regels niet. Dat heb ik nooit gedaan en daar ga ik nu ook niet mee beginnen”, zegt ze.

Wil Madonna echt gewoon de taboes over oudere vrouwen en seksualiteit de wereld uit helpen of is ze gewoon bang om oud te worden?

“Bitch, you’re a fan”

Over het kus-incident zelf wilde Madonna toch nog even haar hart luchten. Op haar Instagram-account postte ze een veelzeggend citaat dat alle haters het zwijgen moest opleggen. “Als je mij niet leuk vindt en je nog steeds alles bekijkt wat ik doe, bitch, dan ben je een fan.”

Bovendien vond Drake de kus, ondanks zijn gedegouteerde gezichtsuitdrukking, niet eens zo erg. Hij postte de foto van het bewuste moment op z’n Instagram-account met daaronder: “Momenten om over naar huis te schrijven.”

De jonge rapper postte nadien zelfs nog een foto van de bewuste kus met de reactie: “Interpreteer mijn shock niet verkeerd! Ik mocht the queen Madonna kussen en ik voel me daar 100 procent goed bij, voor altijd. Bedankt Madonna.”

Waarom hij dan toch z’n mond afveegde na het incident, is de grote vraag. De mogelijke verklaring daarvoor is omdat de Material Girl heel plakkerige lipgloss droeg die hij absoluut niet lekker vond.

Gesponsorde artikelen